Loading...
Menu
Μαθήτρια του AES στους φιναλίστ του ζωγραφικού διαγωνισμού της «σχεδίας»

Μαθήτρια του AES στους φιναλίστ του ζωγραφικού διαγωνισμού της «σχεδίας»

Χίλια εξακόσια παιδιά από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον ζωγραφικό διαγωνισμό του περιοδικού δρόμου «σχεδία» που τα κάλεσε να αποτυπώσουν σε εικόνες τι σημαίνει για εκείνα η λέξη «σπίτι». Είκοσι από αυτά τα έργα επιλέχθηκαν ώστε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού να επιλέξει εκείνο που θα γίνει το εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος #96 και θα ανακοινωθεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στους 20 φιναλίστ ήταν και η μαθήτρια του AES Μαρίλια Αδάμ. Όπως είπαν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής η επιλογή των έργων ήταν πολύ δύσκολη και όλα τα παιδιά αξίζουν το βραβείο, καθώς όλα τα έργα έστειλαν συγκινητικά μηνύματα.

Συγχαρητήρια στη Μαρίλια που μαζί με τα άλλα παιδιά έντυσε με χρώμα και εικόνες την αλληλεγγύη.

  • Η «σχεδία» πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αποδίδεται στους πωλητές που έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, να απεγκλωβιστούν από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού, και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. 

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη