Loading...
Menu
Συνεργατική δράση με τη Σχολή Κωφών για την Υγιεινή Διατροφή

Συνεργατική δράση με τη Σχολή Κωφών για την Υγιεινή Διατροφή

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, το Κολλέγιο Ανατόλια συνέχισε να παραμένει ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση και την καινοτομία. Στο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα παιδιά από το Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων επισκέφτηκαν το Anna Papageorgiou STEM Center. Από εκεί συνδέθηκαν με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών με τo AES και αντάλλαξαν γνώσεις με τα παιδιά της Β' τάξης δημοτικού σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής που υλοποιείται κάθε χρόνο στο AES και στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Κολλεγίου Ανατόλια.

Υπεύθυνη για το περιεχόμενο της δράσης ήταν η Αναστασία Μαστρογιάννη, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο AES, με την υποστήριξη της Ηρώς Κολιάκου, συντονίστριας προγραμμάτων STEAM και της Βιργινίας Αρβανίτη από το Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Sxoli Kofon STEM AES 2JPG

Sxoli Kofon STEM AES 1JPG

Sxoli Kofon STEM AES 4

Sxoli Kofon STEM AES 6JPG

Η συνεργατική δράση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

·         Η θεματική της Υγιεινής Διατροφής υλοποιείται κάθε χρόνο στο σχολείο, μέσα από διαθεματικές προσεγγίσεις, πειράματα, projects. Οι στόχοι είναι τα παιδιά να αναγνωρίζουν την αξία  της Μεσογειακής Διατροφής, να μπορούν να κατηγοριοποιούν τα τρόφιμα σε ομάδες, να αντιλαμβάνονται την έννοια των ποσοτήτων και σχημάτων, να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες, να συνεργάζονται και να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: κατασκευή τρισδιάστατης πυραμίδας διατροφής, γνωριμία με τον 3D εκτυπωτή -εκτύπωση τρισδιάστατης πυραμίδας και πείραμα ανίχνευσης Λεπιδίων, Αμύλου, Πρωτεϊνών

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη