Loading...
Menu
115.000 πλαστικά μπουκάλια νερού εξοικονομήθηκαν από το Κολλέγιο Ανατόλια μέσα σε 12 μήνες

115.000 πλαστικά μπουκάλια νερού εξοικονομήθηκαν από το Κολλέγιο Ανατόλια μέσα σε 12 μήνες

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού μπουκαλιού, το Κολλέγιο Ανατόλια, στο πλαίσιο της καμπάνιας του “We say no to plastic bottles”, αντικατάστησε τους εξωτερικούς ψύκτες νερού με νέους σύγχρονους που ενθαρρύνουν τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων.  

Οι έντεκα νέοι ψύκτες τοποθετήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, Λυκείου και IB Diploma Program, και έχουν τη δυνατότητα καταμέτρησης του αριθμού των πλαστικών μπουκαλιών (0,5lt) που εξοικονομούνται*. Οι συγκεκριμένοι ψύκτες έχουν, επίσης, ειδικά φίλτρα, τα οποία εξασφαλίζουν την καλή ποιότητα του νερού.

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο χρήσης τους, και παρά το γεγονός ότι το campus δεν βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία την περσινή σχολική χρονιά, έχουν ήδη εξοικονομηθεί 115.000 πλαστικά μπουκάλια από τη χρήση των συγκεκριμένων ψυκτών, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα (Δεκέμβριο 2021), οι ψύκτες έχουν καταγράψει την εξοικονόμηση 14.000 μπουκαλιών. Στη συνολική καταγραφή βοήθησε και η ομάδα Green Ambassadors που αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School.

Συνειδητοποιώντας τη μεγάλη σημασία της καλύτερης διαχείρισης του νερού, αλλά και της μείωσης της χρήσης πλαστικού, το Κολλέγιο Ανατόλια ανακοίνωσε ότι από τις 17 Ιανουαρίου 2022 δεν θα πραγματοποιείται πώληση πλαστικών μπουκαλιών με νερό στα κυλικεία και στους αυτόματους πωλητές του Anatolia Elementary School και του Anatolia High School. Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθεί όλη η κοινότητα του Σχολείου να κάνει χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων, συνεισφέροντας σε ένα σχολικό περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό μίας χρήσης.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμα μικρό βήμα όλης της κοινότητάς μας προς ένα πιο πράσινο αποτύπωμα του Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς και την έμπρακτη συνεισφορά όλων μας για μία κοινωνία πιο ευαίσθητη και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

  • Οι αμερικανικής κατασκευής ψύκτες λειτουργούν με φωτοκύτταρο και χρονοδιακόπτη που σταματά τη ροή όταν η χρήση υπερβαίνει τα 20 δευτερόλεπτα. Ένας πράσινος μετρητής ενημερώνει τον χρήστη για τον αριθμό των πλαστικών μπουκαλιών (0,5 lt) που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λόγω της χρήσης του ψύκτη. Το κόστος της αγοράς τους καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από τον απόφοιτό μας Γιώργο Παπατζιάν μέσω του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια.
  • Το Κολλέγιο Ανατόλια διέθεσε από τον Σεπτέμβριο του 2020 επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία (παγούρια) με το λογότυπο του εκπαιδευτικού οργανισμού σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Anatolia High School, ενώ στις νέες μαθήτριες και μαθητές του Anatolia Elementary School τα αντίστοιχα δοχεία διέθεσε ο Σύλλογος Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη