Loading...
Menu
“CARED - All for one and one for all!”

“CARED - All for one and one for all!”

Το σχολείο ως περιβάλλον που προσφέρει υποστήριξη στα μέλη της κοινότητάς του ήταν το επίκεντρο της διεθνούς εκπαιδευτικής δράσης στην οποία συμμετείχε το Anatolia Elementary School. Η διεθνής δράση "Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο μας: ‘Ένα ταξίδι στον κόσμο" διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με τον Διεθνή Σύλλογο Σχολικών Ψυχολόγων (ISPA - International School Psychology Association). Απώτερος σκοπός ήταν η ανάδειξη του σχολείου/τάξης ως πλαίσιο που στηρίζει τα παιδιά ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητά τους ακόμα και σε ιδιαίτερες περιόδους.

Στο project συμμετείχαν η ΣΤ ‘ Δημοτικού του Anatolia Elementary School. H Σαπφώ Ιχτιάρογλου, σχολική ψυχολόγος του AES, οργάνωσε κύκλους συναντήσεων με τους μαθητές όλων των τμημάτων της ΣΤ’ τάξης. Τα παιδιά συζήτησαν τις θεματικές της διοργάνωσης, αντάλλαξαν εμπειρίες και εντόπισαν τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το σχολείο τους ένα περιβάλλον όπου νιώθουν ασφαλή, αποδεκτά, ενωμένα και δυνατά ως ομάδα. Η σχολική ψυχολόγος συνέθεσε τις απόψεις των μαθητών σε ένα κείμενο και στη συνέχεια το κάθε τμήμα της ΣΤ’  σχεδίασε από μία αφίσα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της δασκάλας Εικαστικών Μαρίας Χατζηκεφαλά.

Η αφίσα της ΣΤ' 1 

1 Αφίσα

Η αφίσα της ΣΤ' 2

2 Αφίσα

Η αφίσα της ΣΤ' 3

3 Αφίσα

Η δημιουργία της αφίσας, ως αποτέλεσμα συνεργατικής δουλειάς, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της ομάδας τους, να αντιληφθούν όλα όσα τους ενώνουν, να τα μοιραστούν και να τα εκφράσουν. Από τις τρεις αφίσες επελέγη η αφίσα της ΣΤ'2  με τίτλο CARED -All or one and one for all!” για να εκπροσωπήσει το AES. H αφίσα αναρτήθηκε στη δίγλωσση ιστοσελίδα της διοργάνωσης στους συνδέσμους

https://international-school-project.eu/s/posters/item/1828 και

https://international-school-project.space/s/posters/item/1841

Μέσα από τις απαντήσεις τους αλλά και μέσα από τη δημιουργική τους έκφραση στον σχεδιασμό της αφίσας τους, τα παιδιά ανέδειξαν την ομαδικότητα, την  αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη ως βασικές αξίες που τους ενώνουν και  μπορούν να αποτελέσουν προστατευτικούς παράγοντες ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους. Αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της φιλίας, τους κοινούς στόχους, τα όνειρά τους. Εξέφρασαν την υποστήριξη που λαμβάνουν από τους εκπαιδευτικούς τους και τους/τις συμμαθητές/τριές τους στο σχολικό περιβάλλον. Τέλος, μας ταξίδεψαν μέσα από τα μηνύματα των έργων τους αναδεικνύοντας τις κοινές ανάγκες και δυνατότητες που «συναντιούνται» στο σχολικό περιβάλλον σε όποιο σημείο του χάρτη και αν βρίσκεται. 

  • Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, επίσης, και μαθητές από το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια υπό την επίβλεψη των σχολικών ψυχολόγων Μαρίας Ακριτίδου και Μαριαλένας Κωστούλη. 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη