Loading...
Menu
Δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα στο καινοτόμο πρόγραμμα Young Business Creators

Δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα στο καινοτόμο πρόγραμμα Young Business Creators

Από τις 16 έως τις 24 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Anna Papageorgiou STEM Center το καινοτόμο πρόγραμμα καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος Young Business Creators που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki.

Το πρόγραμμα αφορούσε σε μαθητές και μαθήτριες που ολοκλήρωσαν την Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού και ήταν στα αγγλικά, σε επίπεδο που κατανοητό για τα παιδιά. Το Young Business Creators βασίζεται στη μέθοδο του Ιδρύματος Jacobson του Πανεπιστημίου της Αϊόβα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα. Η τεχνογνωσία και το εκπαιδευτικό υλικό υιοθετήθηκαν από το Κολλέγιο Ανατόλια, ενώ έμφαση δίνεται στις νέες τεχνολογίες και στους σύγχρονους τρόπους προώθησης και marketing.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και φέτος συμμετείχαν 29 παιδιά από το Κολλέγιο Ανατόλια και άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μέσω καθοδήγησης και ομαδικής εργασίας, ως νεαροί επιχειρηματίες, μαθαίνουν πώς να χτίζουν τις μικρές επιχειρήσεις τους αρχίζοντας από τη σύλληψη της ιδέας και συνεχίζοντας στον σχεδιασμό, το branding, την παραγωγή των προϊόντων, μέχρι και την πώλησή τους.Young Business Creators 2022 4

Young Business Creators 2022 5

Young Business Creators 2022 6

Φέτος τα παιδιά επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, OXFORD COMPANY, και COMO όπου στελέχη τους έδειξαν πώς λειτουργεί στην πράξη μία σύγχρονη επιχείρηση.

Young Business Creators 2022 1

Young Business Creators 2022 2

Την τελευταία μέρα του προγράμματος τα παιδιά παρουσίασαν και πούλησαν τα προϊόντα που είχαν φτιάξει στους γονείς, συγγενείς και φίλους τους κατά τη διάρκεια bazar που διοργανώθηκε στο Ανατόλια. Συγκεντρώθηκαν 1.300 € που δόθηκαν στο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ».

Χάρη στο πρόγραμμα, τους έμπειρους εκπαιδευτές, τα προϊόντα που παρήχθησαν και πωλήθηκαν, καθώς και την επίσκεψη σε επιχειρήσεις της πόλης, οι μικροί μαθητές μπόρεσαν να αντιληφθούν με ποιον τρόπο η επιχειρηματικότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας περιοχής αλλά και στην επίτευξη των προσωπικών τους στόχων. Παράλληλα το πρόγραμμα ενισχύει το ομαδικό πνεύμα, τις επικοινωνιακές και δημιουργικές δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη