Loading...
Menu
SMOKE FREE GREECE: Η επιτυχέστερη καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη

SMOKE FREE GREECE: Η επιτυχέστερη καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη

Α’ Βραβείο Υγείας 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απονεμήθηκε στην πρωτοβουλία του George Behrakis Foundation για δράσεις πρόληψης κατά του καπνίσματος. Στη Βόρεια Ελλάδα οι δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές/τριες Δημοτικού υλοποιούνται από το Κολλέγιο Ανατόλια.

 Στις 4 Μαΐου 2022, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ευρωβουλής, στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «2021 EU Health Award on Cancer Prevention –Βραβείο Υγείας 2021 για την Πρόληψη του Καρκίνου». Η Επιτροπή βραβεύει εξαιρετικές πρωτοβουλίες από ΜΚΟ ή άλλες κοινωνικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα που επιδιώκουν την επιμόρφωση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου στα παιδιά και στους νέους (από 6-24 ετών).

Στην πρώτη θέση - ως η επιτυχέστερη καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου στην Ευρώπη - αναδείχθηκε η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE που υλοποιείται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με βασικό χορηγό το George Behrakis Foundation της Βοστώνης.

Smoke Free Greece 1

Με το βραβείο αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά του SMOKE FREE GREECE μέσω της καμπάνιας που υλοποιεί εδώ και 13 χρόνια και η ουσιαστική αλλαγή που έχει επιφέρει

  • - στην κοινωνική αντίληψη για το κάπνισμα
  • - στη μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 33% στην ηλικία 16-24 ετών και κατά 27% στον συνολικό πληθυσμό της χώρας
  • - στην ψήφιση και καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το 2019

Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης ο οποίος το αφιέρωσε στον οραματιστή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο George Behrakis «για την πολυετή υποστήριξη και την χρηματοδότηση της προσπάθειας, καθώς και στον ανώνυμο εκπαιδευτικό, χωρίς την αφοσίωση του οποίου δεν θα είχαν βοηθηθεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα να αρχίσουν τη ζωή τους απαλλαγμένοι από τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος». Στην παρευρέθηκε και η συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος Βεργίνα Βυζικίδου.

Smoke Free Greece EU Health Award Ceremony WEB 104 2

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων SMOKE FREE GREECE  πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, προληπτικές παρεμβάσεις για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών. Από το 2014 ως το 2022, περισσότεροι από 61.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε 1.841 παρεμβάσεις με εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Στη Βόρεια Ελλάδα, οι παρεμβάσεις που αφορούν στους μαθητές κα μαθήτριες του Δημοτικού, πραγματοποιούνται σε συνεργασία του «George D. Behrakis» με το Κολλέγιο Ανατόλια. Το πρόγραμμα προσφερόταν έως και τις αρχές του 2020 δια ζώσης στο NOESIS, και τα τελευταία χρόνια διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Smoke Free Greece 138

Με απλά μηνύματα, φιλική προσέγγιση και χωρίς στοιχεία φόβου, το μη κάπνισμα προβάλλεται ως θετική επιλογή υγιεινής ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος εναρμονισμένη με τη δυναμική της εφηβικής ψυχολογίας.

Smoke Free Greece 3

 

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη