Loading...
Menu
AES Open Day: Γονείς και μαθητές γνώρισαν το νέο campus του Δημοτικού Σχολείου

AES Open Day: Γονείς και μαθητές γνώρισαν το νέο campus του Δημοτικού Σχολείου

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 οι πόρτες του νέου Anatolia Elementary School campus άνοιξαν για πρώτη φορά, προτού χτυπήσει επίσημα το πρώτο σχολικό κουδούνι. Το «αποκαλυπτήρια» του νέου σχολικού χώρου έγιναν κατά τη διάρκεια του Open House συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1.000 μαθητές και γονείς.

To Κολλέγιο Ανατόλια δημιούργησε το νέο campus, ενσωματώνοντας έναν συνδυασμό ανοιχτών και ευέλικτων χώρων μάθησης και εξυπηρετώντας διαφορετικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες. Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, σχεδιάστηκε ένα «μικρό χωριό». Τα «σπιτάκια» με τους απλούς, «φιλικούς» τους όγκους ενσωματώνουν την τεχνολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλλιεργούν τη δημιουργικότητα με όλα τα δυνατά μέσα και εντάσσονται αρμονικά στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

AES Open Day 13

AES Open Day 2

Την ίδια ημέρα προηγήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς της Α΄ Δημοτικού. Το νέο πρωτοποριακό - αρχιτεκτονικά και λειτουργικά - campus θα προσφέρει στα παιδιά νέα μονοπάτια γνώσης, μάθησης και δημιουργικότητας μέσα από το τρίπτυχο: καινοτομία, ασφάλεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο καλωσόρισμά του. Η νέα Διευθύντρια του Anatolia Elementary School Μαρία Προεστοπούλου ανέπτυξε το πλαίσιο λειτουργίας και την εκπαιδευτική φιλοσοφία του σχολείου. Η ενέργεια και η δημιουργικότητα των παιδιών αναμένεται να βρει ιδανική έκφραση μέσα από το πλήθος των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων, τις δράσεις STEM που είναι ενσωματωμένες στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, τις ξένες γλώσσες, τα εικαστικά και τη μουσική, καθώς και τη χρήση της νέας βιβλιοθήκης και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

AES Open Day 19

Στη συνέχεια γονείς, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων ξεναγήθηκαν στους χώρους με τη βοήθεια μελών προσωπικού του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι νέες αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται στη διώροφη πτέρυγα Bissell Wing που ονομάστηκε προς τιμήν του ευεργέτη και Εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια George S. Bissell. Ο κ. Bissell ήταν κινητήρια δύναμη της προσπάθειας να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για την κατασκευή αυτών των σύγχρονων εγκαταστάσεων. Πραγματοποιώντας δυο δωρεές/προκλήσεις αντιστοίχησης (“match challenges”) ενέπνευσε εκατοντάδες γονείς, αποφοίτους και φίλους του εκπαιδευτικού οργανισμού να προσφέρουν.

AES Open Day 12

Στην Bissell Wing βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας της Γ, Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού. Ευρύχωρες, ψηλοτάβανες και σε υπέροχους χρωματισμούς, έχουν εξοπλιστεί με έπιπλα που μετακινούνται ώστε να εξυπηρετούν διαφορετικά σενάρια «εργασίας» και μάθησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να εργαστούν σε μικρές και μεγάλες ομάδες, ή μόνοι τους με αυτόνομο πνεύμα, σύμφωνα με το μαθητοκεντρικό μοντέλο διδασκαλίας. Οι αίθουσες χωρίζονται από «βεράντες» που μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι διαλείμματος αλλά και μαθημάτων.

AES Open Day 20

Στην ίδια πτέρυγα λειτουργούν χώροι που εξυπηρετούν τους μαθητές όλων των τάξεων:

- Το Irina Taka-Jerry Kalogiratos Future Learning Lab, όπου τα παιδιά θα ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσω της διδασκαλίας STEM και STE(A)M, με διερευνητική μάθηση και πειράματα. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία VR και AR, τηλεόραση για προβολή των ευρημάτων του, και 3D εκτυπωτή

AES Open Day 3

AES Open Day 9

- Η αίθουσα Εικαστικών Annie Michaelides Art Room και η αίθουσα Μουσικής

- Η Albert & Aliki Modiano Library που ονομάστηκε προς τιμήν των δωρητών Αλμπέρτου και Αλίκης Μοδιάνο. Ο εντυπωσιακός χώρος φιλοξενεί περισσότερους από 5.317 τίτλους βιβλίων, που θα είναι διαθέσιμα στα παιδιά, για δανεισμό, μαθήματα Πληροφοριακής Παιδείας, εκδηλώσεις με προσκεκλημένους συγγραφείς και άλλες δράσεις φιλαναγνωσίας.

AES Open Day 1

Το campus περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Harry & Elizabeth Lambroussis Auditorium, που ονομάστηκε προς  τιμήν των δωρητών Χάρη και Ελισάβετ Λαμπρούση. Ο χώρος θα φιλοξενεί τις σχολικές γιορτές, το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού, τις παραστάσεις του Drama Club, και θα εξυπηρετεί ανάγκες των Αfterschool Αctivities.

AES Open Day 15

Το Γυμναστήριο διαθέτει έξι μπασκέτες με ρυθμιζόμενο ύψος και αίθουσα γυμναστικής, όπου θα γίνονται τα μαθήματα Tae Kwon Do και  χορού. Επίσης, δημιουργήθηκαν εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

AES Open Day 6

 Το κτίριο των πρώην μικρών τάξεων ανακαινίστηκε και στεγάζει τις αίθουσες διδασκαλίας της Α’ και Β’ Δημοτικού, τρεις αίθουσες Αγγλικών και την αίθουσα ξένων γλωσσών για όλους τους μαθητές, δύο labs υπολογιστών για τα μαθήματα ΤΠΕ, καθώς και το ιατρείο και τις διοικητικές υπηρεσίες του δημοτικού.

Τα φυσικό περιβάλλον εντάχθηκε αρμονικά στο κτιριακό σύμπλεγμα με το πανέμορφο δασάκι όπου τα παιδιά θα προαυλίζονται. Οι ισόγειες αίθουσες της Bissell Wing διαθέτουν η κάθε μία το δικό της κήπο δημιουργώντας την αίσθηση ενός οικείου χώρου που προσκαλεί τα παιδιά να τον βιώσουν και να τον αγαπήσουν.  Σε σημεία της Bissell Wing και στην οροφή του γυμναστηρίου έχουν δημιουργηθεί πράσινες στέγες που δρουν θερμομονωτικά και ηχομονωτικά.

AES Open Day 7

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Το σύστημα ψύξης και θέρμανσης θεωρείται από τα λιγότερα ενεργοβόρα στην Ελλάδα, και βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια και στην αξιοποίηση της γεωθερμίας. Στους χώρους έχει εγκατασταθεί επίσης σύστημα φυσικού αερισμού, ενώ η θέρμανση είναι ενδοδαπέδια.

Ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική μελέτη του χώρου έγινε από τη SPARCH - Μόρφω Παπανικολάου (Αρχιτεκτονική Μελέτη).

AES Open Day 4

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη