Loading...
Menu
«Ταξίδι» στον Ειρηνικό με το ερευνητικό πλοίο Nautilus

«Ταξίδι» στον Ειρηνικό με το ερευνητικό πλοίο Nautilus

Το Anatolia Elementary School επιλέχθηκε να είναι ένα από τα δέκα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, το οποίο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικτυακή σύνδεση του National Geographic με το ερευνητικό πλοίο Nautilus.

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού συνδέθηκαν σύνδεση με το πλοίο την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Συνομίλησαν με τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, επιστήμονα, ερευνητή, Co-founder & General Manager του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία), συζήτησαν για το θέμα των μικροπλαστικών και έμαθαν πώς είναι να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα ερευνητικό πλοίο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος επιλέχθηκε να συμμετέχει ως Explorer σε μια αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό, από 1 έως τις 8 Οκτωβρίου 2022.

AES National Geographic Nautilus photo2 min

Επί μία εβδομάδα το εξερευνητικό πλοίο Nautilus πλέει γύρω από τα νησιά της Χαβάης, φιλοξενώντας δύο ομάδες Ερευνητών, οι οποίοι μελετούν τους καρχαρίες και τη ρύπανση της περιοχής από μικροπλαστικά. Στόχος της αποστολής είναι η διερεύνηση της αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα με το υδάτινο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η ομάδα του κ. Αναγνωστόπουλου θα επικεντρωθεί στο πρόβλημα των μικροπλαστικών και θα δημιουργήσει έναν χάρτη ρύπανσης που εντοπίζεται στην επιφάνεια του νερού και στον αέρα.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη