Loading...
Menu
Green Brand Awards 2023: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία "Green Education" για το Anna Papageorgiou STEM Center
Θοδωρής Παπανέστορος, Δρ Ηρώ Κολιάκου, Παύλος Ραβάνης

Green Brand Awards 2023: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία "Green Education" για το Anna Papageorgiou STEM Center

To Anna Papageorgiou STEM Center ήταν ο χρυσός νικητής της κατηγορίας Green Education των βραβείων Green Brand Awards 2023 που διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS events για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο Athens Marriott Hotel, στην Αθήνα σε μία μεγάλη εκδήλωση για την επιβράβευση της αριστείας και της καινοτομίας σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Το βραβείο παρέλαβαν η Δρ Ηρώ Κολιάκου, Συντονίστρια των Προγραμμάτων STE(Α)M του Κολλεγίου Ανατόλια και ο Θοδωρής Παπανέστορος,  Executive Director of Institutional Marketing & PK-12 Enrollment, από τον Παύλο Ραβάνη, Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

STEM Center Green Award Boussias 4

STEM Center Green Award Boussias 5

Με τίτλο της υποψηφιότητάς του «H βιωσιμότητα συναντά την εκπαιδευτική καινοτομία» το Anna Papageorgiou STEM Center, αφιερωμένο στην προσέγγιση STE(A)M (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά), διακρίθηκε για τη διασύνδεση της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον ανοιχτό χαρακτήρα των προγραμμάτων του. Το Anna Papageorgiou STEM Center είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να υπογραμμίζει τη σχέση του με την επιστήμη, να σέβεται το περιβάλλον και να παρέχει, παράλληλα, τα μέσα που απαιτεί μια διδασκαλία με βάση το νέο εκπαιδευτικό παράδειγμα του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Παράλληλα, το κτίριο, όπου στεγάζεται το Κέντρο, αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας με αρχές που αναδεικνύει με ξεκάθαρο, απλό και βιωματικό τρόπο στους νεαρούς χρήστες του. Βιοκλιματικά σχεδιασμένο, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το νέο κτίριο καταδεικνύει την επίδραση της αρχιτεκτονικής στην κατανάλωση της ενέργειας αποτελώντας το ίδιο πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας,

Μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς και εταιρίες, το Anna Papageorgiou STEM Center δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον μάθησης ώστε μαθητές/τριες και  εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής και την πράσινη αρχιτεκτονική, και να συμμετάσχουν σε πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

STEM Center Green Award Boussias 1

STEM Center Green Award Boussias 2

Στα φετινά Green Brand Awards βραβεύθηκαν 64 εταιρείες, οργανισμοί, φορείς και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριότητας. Την τελετή παρακολούθησαν περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων, που προσφέρουν βιώσιμες τεχνολογίες, υπηρεσίες και πρακτικές, καθώς και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

  • To Anna Papageorgiou STEM Center υλοποιήθηκε χάρη στη χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του αμερικανικού κυβερνητικού οργανισμού USAID/ASHA (United States Agency for International Development / American Schools and Hospitals Abroad) και του Ιδρύματος Παπαγεωργίου ως major benefactors, τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ως distinguished donors, και των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, εταιριών, ιδιωτών και οργανισμών ως major donors. Oαρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έγινε από το γραφείο schema 4 architects.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη