Loading...
Menu
19ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες/ European Council for High Ability (ECHA)

19ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες/ European Council for High Ability (ECHA)

Περισσότεροι από 350 ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές από 40 χώρες θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 28 έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 για τις εργασίες του 19ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες/ European Council for High Ability (ECHA). Το ακαδημαϊκό συνέδριο που φέτος έχει τίτλο Expanding Horizons: The Odyssey of Talents and Giftsθα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις του ACT - American College of Thessaloniki.

Έπειτα από μια επιτυχημένη διαδικασία διεκδίκησης, το συνέδριο του ECHA για το 2024 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα συνδιοργανωθεί από το Center for Talented Youth (CTY) Greece/ Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ECHA. Πρόκειται για μία διοργάνωση μεγάλης κλίμακας που αναδεικνύει ένα καίριο θέμα της εκπαίδευσης φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη κορυφαίους επιστήμονες από όλον τον κόσμο στο πεδίο της χαρισματικότητας και της εκπαίδευσης των παιδιών και νέων ανθρώπων με υψηλές δυνατότητες.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, στις 17:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Μ2) με ομιλήτρια τη Dr. Amy Shelton, Εκτελεστική Διευθύντρια του Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ). Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι επίσης ο Dr. Colm O'Reilly,  Διευθυντής του Centre for Talented Youth Ireland, Dublin City University (Ιρλανδία), ο Dr. Del Siegle, Επικεφαλής της έδρας Lynn and Ray Neag Endowed Chair for Talent Development, Neag School of Education, University of Connecticut (ΗΠΑ), η Dr. Franzis Preckel, Professor of Giftedness Research and Education, University of Trier (Γερμανία) και η Δρ Ελευθερία–Σοφία Γωνίδα, Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Αριστοτέλειo Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα).

Το συνέδριο θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ερευνητές, στελέχη και επιστήμονες της εκπαίδευσης, ψυχολόγους, καθώς και άτομα με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες, να συναντήσουν την αντίστοιχη διεθνή κοινότητα και να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες ερευνητικές εξελίξεις και εκπαιδευτικές πρακτικές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά αποτελούν μία πολύτιμη πηγή πνευματικού πλούτου και ότι η ανάπτυξη του δυναμικού τους μόνο θετικό αντίκτυπο έχει στις κοινωνίες, το συνέδριο θα αναδείξει την ανάγκη υποστήριξης αυτών των ατόμων μέσω της δημιουργίας κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου. Κορυφαίοι/ες προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις μέσα από ομιλίες και εργαστήρια. Επιπλέον, θα διοργανωθούν συμπόσια, συνεδρίες και συζητήσεις σε ποικίλες θεματικές ενότητες με στόχο την προαγωγή της θεωρίας και της έρευνας στο πεδίο, τη σύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με τους τομείς εφαρμογής, τη διατύπωση προτάσεων, και την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών.

  • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες (ECHA) είναι ένας Ευρωπαϊκός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας, της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης στον τομέα των υψηλών ικανοτήτων, προκειμένου να συμβάλει στη βέλτιστη ανάπτυξη και ευημερία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 2.000 μέλη σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο, το ECHA είναι η μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία στο πεδίο στην Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Το CTY Greece είναι μέλος του ECHA, και τον Ιούνιο του 2020 η Διευθύντρια του CTY Greece, Δρ Γεωργία Τσουλφά, εξελέγη μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Για τη συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου απαιτείται προεγγραφή στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://echa2024.gr/

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη