Loading...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ACSTAC 2013

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ACSTAC 2013

Έως τις 21 Δεκεμβρίου 2012 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων μπορούν να υποβάλλουν το πλήρες κείμενο των εργασιών τους, ώστε να συμμετάσχουν στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2013 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που θα διεξαχθεί από τις 8 έως 10 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια.

Τα δύo πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα με τη συμμετοχή 1.100 μαθητών από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Και αυτή τη χρονιά η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές από όλον τον κόσμο για να παρουσιάσουν την εργασία τους είτε επί τόπου είτε μέσω διαδικτύου.

Σκοπός του ACSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία που βασίζεται στην έρευνα και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Μία καινοτόμος προσέγγιση στην οργάνωση και την προοπτική του συνεδρίου είναι η δυνατότητα των μαθητών να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους, όπως  η παρουσίαση εργασιών, η κριτική εργασιών, αλλά και η οργάνωση του συνεδρίου.

Το ACSTAC καλύπτει πέντε πεδία επιστήμης και τεχνολογίας, τα οποία εναλλάσσονται κάθε χρόνο. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν εργασίες για τρεις διαφορετικούς τομείς κατ’ επιλογήν: Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική. Οι εργασίες θα υποβληθούν στα αγγλικά ή στα ελληνικά.

Στο φετινό ACSTAC εισάγεται για πρώτη φορά η Δραστηριότητα των Εκθέσεων στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από Β΄ Γυμνασίου και πάνω. Οι μαθητές επιλέγουν ένα θέμα από τους 5 τομείς των θετικών επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική), ετοιμάζουν μία έκθεση γύρω από το θέμα και την παρουσιάζουν στο ACSTAC.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ζωντανά ή και μέσω διαδικτύου, διαλέξεις και παρουσιάσεις αναγνωρισμένων επιστημόνων, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια και εκθέσεις, και να διαγωνιστούν στο ACALC (The Anatolia College Annual Logic Competition) ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μαθηματικών και λογικών γρίφων το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο του 2ου ACSTAC με τη συμμετοχή 80 μαθητών από διαφορετικά σχολεία.

Το κόστος εγγραφής είναι 15€ και καλύπτει το πρόγραμμα του συνεδρίου, τη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του ACSTAC, καθώς και τα γεύματα στο χώρο του σχολείου.

 

Προθεσμία υποβολής εργασιών: 21 Δεκεμβρίου 2012

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ACSTAC στο www.acstac.gr και να επικοινωνήσετε:  

-       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-       Χάιδω Σαμαρά, καθηγήτρια Πληροφορικής και συντονίστρια του ACSTAC Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-       Ellen Proestopoulos Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε το βίντεο για το ACSTAC 2012 στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=3e_esTSjGWY&feature=relmfu

 

 

 

Share