Loading...
Giving Tuesday

Giving Tuesday

Τι είναι το Giving Tuesday;

Το Giving Tuesday είναι μια παγκόσμια ημέρα γενναιοδωρίας, η οποία γιορτάζεται την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Το Giving Tuesday δημιουργήθηκε το 2012 και βασίστηκε σε μια απλή ιδέα: να οριστεί μια ημέρα το χρόνο που θα προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό. Τα τελευταία εννέα χρόνια, αυτή η ιδέα έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργαστούν και να υμνήσουν τη γενναιοδωρία. Φέτος, το Giving Tuesday θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Το Giving Tuesday απελευθερώνει τη δύναμη ανθρώπων και οργανισμών, βοηθώντας τους να μεταμορφώσουν τις κοινότητές τους και τον κόσμο. Είναι ένα κίνημα που τροφοδοτείται από τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από τη διάθεση συνεργασίας, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να κάνουν τη διαφορά.

Το Giving Tuesday είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν με αφορμή έναν κοινό στόχο - να χρησιμοποιήσουν την ατομική δύναμη της γενναιοδωρίας τους για να παραμείνουν ενωμένοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη.

Το Giving Tuesday προσπαθεί να οικοδομήσει έναν κόσμο, στον οποίο η καταλυτική δύναμη της γενναιοδωρίας βρίσκεται στην καρδιά της κοινωνίας που δημιουργούμε όλοι μαζί, ξεκλειδώνοντας έτσι την αξιοπρέπεια, τις ευκαιρίες και την ισότητα σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.

Οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν τη γενναιοδωρία τους με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια του GivingTuesday - βοηθώντας έναν γείτονα, υποστηρίζοντας έναν σκοπό, διδάσκοντας μια δεξιότητα, πραγματοποιώντας μία δωρεά -κάθε πράξη είναι σημαντική.

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας, η δύναμη της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι αυτή που ενώνει ανθρώπους όλων των φυλών, θρησκειών και πολιτικών ιδεολογιών σε κάθε άκρη του πλανήτη. Η γενναιοδωρία δίνει σε όλους τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο και είναι η θεμελιώδης αξία, σύμφωνα με την οποία μπορεί ο καθένας μας να δράσει.

Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε. Μέσω τηλεφώνου, αλληλογραφίας, με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεών online, υπάρχουν πλέον αμέτρητοι τρόποι να στηρίξετε τους συνανθρώπους σας.

Σε περιόδους κρίσης, πολύ συχνά, η δύναμη της γενναιοδωρίας από τη βάση είναι αυτή που καταφέρνει να ενώσει και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Όπως έχουν καταγράψει και σχετικές έρευνες, οι άνθρωποι αποφασίζουν να προσφέρουν στο GivingTuesday, επειδή θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας μεγαλύτερης ομάδας ανθρώπων που κάνουν καλό.

ΚΑΝΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ποιος είναι ο στόχος μας για την 1η Δεκεμβρίου 2020;

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 500 δωρεές από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου 2020!

Κάθε φορά που συμπληρώνονται 100 δωρεές (συμμετοχές), θα προστίθενται $5.000, προσωπικές δωρεές των Εφόρων του Ανατόλια, στο συνολικό ποσό.

Πάμε όλοι μαζί να πιάσουμε το στόχο και να μπορέσουμε να «ξεκλειδώσουμε» όλο το ποσό των $25,000!

givingtuesday donations

Μην ξεχνάτε ότι κάθε δωρεά είναι για εμάς σημαντική! Βοηθήστε μας να επιτύχουμε τον στόχο μας κάνοντας μια δωρεά εδώ.

Τι θα υποστηρίξει η δωρεά σας;

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσουμε από τις δωρεές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του #GivingTuesday, θα διατεθεί στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης του Σχολείου μας.

Πραγματοποιώντας μία δωρεά στο Κολλέγιο Ανατόλια από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου 2020, παρέχετε τη δυνατότητα και τα μέσα ώστε μαθήτριες και μαθητές, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, να συνεχίσουν να έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα όνειρά τους μέσω μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Η κοινότητα του Κολλεγίου Ανατόλια βασιζόταν πάντα στην αλληλεγγύη. Σε δύσκολους καιρούς, έχουμε πάντα ο ένας τον άλλον. Όλοι μαζί μπορούμε, για ακόμη μία φορά, να κάνουμε τη διαφορά!

Γιατί να κάνετε δωρεά στο Κολλέγιο Ανατόλια

 • Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός.
 • Όλα τα έσοδα του οργανισμού χρησιμοποιούνται προκειμένου να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή μας, που βασίζεται στην αριστεία, καθώς δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι, που να επωφελούνται από αυτά.
 • Σε αυτό το πλαίσιο, η ανέγερση όλων των κτιρίων που βρίσκονται ήδη ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια είναι εφικτή χάρη στη γενναιοδωρία ανθρώπων/ιδιωτών και οργανισμών.
 • Η ταυτότητα και η κληρονομιά του Κολλεγίου Ανατόλια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δέσμευσή του να παρέχει βοήθεια με τη μορφή υποτροφιών ή οικονομικής βοήθεια σε ταλαντούχους μαθητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου στη Μερζιφούντα στη Μικρά Ασία, περίπου το ένα τρίτο του σώματος των μαθητών συμμετείχε σε προγράμματα σπουδών-εργασίας που είχαν ως σκοπό να τους παρέχουν οικονομική στήριξη σε αντάλλαγμα για μία ώρα εργασίας την εβδομάδα. Σήμερα, περίπου το 25% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου λαμβάνει υποτροφίες ή οικονομική βοήθεια με βάση τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις και την οικονομική του κατάσταση. Από την ίδρυση του πρώτου σχολείου του στη Θεσσαλονίκη το 1924, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 1000 μαθητές να φοιτήσουν στο Κολλέγιο Ανατόλια με πλήρη υποτροφία διδάκτρων και σε περισσότερους από 500 μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας να φοιτήσουν με πλήρη υποτροφία ως οικότροφοι.
 • Πραγματοποιώντας μία δωρεά στο Κολλέγιο Ανατόλια, παρέχετε τη δυνατότητα και τα μέσα ώστε οι μαθητές, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, να συνεχίσουν να έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα όνειρά τους μέσω μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.
 • Ενδυναμώνετε και βοηθάτε στη δημιουργία ενός άριστου εκπαιδευτικού ιδρύματος που αξιοποιεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος, τα συνδυάζει με το επιχειρηματικό πνεύμα και τη φιλοσοφία της σφαιρικής μόρφωσης που πρεσβεύει το αμερικανικό εκπαιδευτικό μοντέλο, εμπνέοντας την ελληνική νεολαία.
 • Διασφαλίζετε ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, έτσι ώστε να διαπρέψουν στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, με τη βοήθεια υποδομών παγκόσμιας κλάσης.
 • Κάνετε μια επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας. Στην πορεία των χρόνων το Κολλέγιο Ανατόλια ήρθε αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις, όλες όμως αντιμετωπίστηκαν και ξεπεράστηκαν με γενναιότητα, χαρακτηριστικό που αποτελεί πηγή μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας. Οι προκλήσεις σήμερα είναι εξαιρετικά απαιτητικές, αλλά το Κολλέγιο Ανατόλια θα συνεχίσει να ηγείται και να διαπρέπει.

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε τον στόχο μας

Μπορείτε να βοηθήσετε:

 1. Πραγματοποιώντας μία δωρεά από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου! Ακόμη και η πιο μικρή συνεισφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας των 500 δωρεών σε μια μέρα. Ελάτε να κάνουμε, όλοι μαζί, την 1η Δεκεμβρίου 2020, μια ιστορική ημέρα για το Κολλέγιο Ανατόλια και την κοινότητα των μαθητών και μαθητριών του!
 2. Κάνοντας μια καλή πράξη! Βοηθήστε ένα ηλικιωμένο άτομο με τα ψώνια του, δώστε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη, ευχαριστήστε κάποιον που θα έπρεπε να είχατε ευχαριστήσει εδώ και καιρό, μοιραστείτε με κάποιον μία από τις δεξιότητές σας. Εάν θέλετε να προτρέψετε και άλλους να κάνουν το καλό, μοιραστείτε την καλή σας πράξη στέλνοντάς μας μήνυμα (φωτογραφικό στιγμιότυπο ή περιγραφή της πράξης σας σε 30-50 λέξεις) στο Anatolia College FB messenger, ώστε να μπορούμε να το ποστάρουμε,  παροτρύνοντας έτσι και άλλους να κάνουν το καλό!
 3. Διαδώστε την προσπάθειά μας! Μοιραστείτε τις αναρτήσεις μας ή δημιουργήστε δικές σας και παροτρύνετε έτσι φίλες και φίλους σας να στηρίξουν την κοινή προσπάθειά μας, βοηθώντας μας έτσι να επιτύχουμε τον στόχο μας.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο, ή όλα, από τα παρακάτω hashtags:

#anatoliacollege #socialimpact #socialgood # 4charity #givingback

-Εάν κάνετε τις δικές σας αναρτήσεις, μην παραλείψετε να αναφέρετε την ημερομηνία: 1 Δεκεμβρίου 2020

-Εάν μπορείτε, συμπεριλάβετε στις αναρτήσεις σας  την ιστοσελίδα, στην οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη δωρεά σας:

https://donate.anatolia.edu.gr/

Share