Loading...

Ημερίδα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου

 

Ημερίδα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου

Ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά» και κεντρική ομιλήτρια τη Δρ Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr * διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια στις εγκαταστάσεις του στην Πυλαία, με την υποστήριξη της WIND.

Περισσότεροι από 500 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του Κολλεγίου Ανατόλια για να παρακολουθήσουν την ημερίδα, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Με δεδομένο ότι η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή και ορθολογική χρήση του μέσου, που αποτελεί καθημερινό εργαλείο στη ζωή όλων μας και πλέον και των μαθητών η Δρ Βερόνικα Σαμαρά αναφέρθηκε στους τρόπους αποφυγής κάθε σχετικής απειλής αλλά και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από online παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η κα Σαμαρά αναφέρθηκε εκτός των άλλων στην έκταση που έχουν λάβει πλέον τα φαινόμενα του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying) και του εθισμού στο διαδίκτυο, αλλά και στους κινδύνους που ενέχουν τα social media όσον αφορά στην αλόγιστη προβολή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και ιδίως αν αυτοί είναι μικρά παιδιά

Η κα Σαμαρά επισήμανε: «Το να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από τον υπολογιστή και το internet δεν θα αποτελούσε τη λύση για την προστασία τους. Θα ήταν εντελώς ανώφελο για την εποχή μας να στερήσουμε τις νέες τεχνολογίες από τα παιδιά. Οφείλουμε όμως να ‘εκπαιδεύσουμε’ ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως ενήλικες τα παιδιά ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο».

O Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια δήλωσε σχετικά: «Οι καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις με τη χρήση της τεχνολογίας χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό μοντέλο του Κολλεγίου Ανατόλια και στις τρεις εκπαιδευτικές του βαθμίδες. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για τις θετικές προεκτάσεις της χρήσης του Διαδικτύου και, παράλληλα, να τους θωρακίσουμε από πιθανούς κινδύνους. Η διοργάνωση της Ημερίδας για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με τη στήριξη της WIND έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό».  

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κα Σαμαρά δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από το κοινό και ιδίως από μαθητές στους οποίους απάντησε με ιδιαίτερη προθυμία, κάνοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το θέμα.

Η ημερίδα εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που υποστηρίζει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους.

 
 
Από αριστερά Βάσια Στασινοπούλου, Community Relations & CSR Senior Manager της WIND Ελλάς, Δρ Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr, Θοδωρής Φιλάρετος, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κολλεγίου Ανατόλια, Ράνια Σεμερτζιάν, Διευθύντρια Επικοινωνίας Κολλεγίου Ανατόλια.

Share