Loading...

300 Αμερικανοί φοιτητές στο American College of Thessaloniki/ΑCT μέσω του προγράμματος Study Abroad

 

Θεσσαλονίκη 19 Σεπτεμβρίου 2014

300 Αμερικανοί φοιτητές στο American College of Thessaloniki/ ΑCT μέσω του προγράμματος Study Abroad

Τριακόσιους Αμερικανούς φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ υποδέχθηκε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου το American College of Thessaloniki/ ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι φοιτητές προέρχονται από εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως τα Brown  University, Rutgers University, University of Illinois Chicago, University of Mississippi  κ.ά. και πρόκειται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του  φθινοπωρινού τους εξαμήνου στο ACT μέσω του προγράμματος Study Abroad.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό Αμερικανών φοιτητών που έχει έρθει μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι νέοι θα παραμείνουν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο  ACT και ταυτόχρονα θα γνωρίσουν την πόλη, την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη καθημερινότητα, συμμετέχοντας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και  δίνοντας το παρών σε περιβαλλοντικές δράσεις. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές θα προσφέρουν χιλιάδες πολύτιμες ώρες εθελοντικής εργασίας σε νοσοκομεία, εκκλησίες, κέντρα νεότητας, σχολεία συνδράμοντας το έργο σωματείων και οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαιδευτικής αυτής γέφυρας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική. «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε φέτος στο ACT 300 Αμερικανούς φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του  φθινοπωρινού τους εξαμήνου στο εκπαιδευτικό μας οργανισμό. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με την κουλτούρα και τις ελληνικές συνήθειες, και να γίνουν πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό».

Τους φοιτητές καλωσόρισε και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τόσους πολλούς Αμερικανούς φοιτητές να έρχονται για σπουδές στο American College of Thessaloniki.  Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη των μόνιμων και ισχυρών δεσμών που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα» δήλωσε με την ευκαιρία.

Το πρόγραμμα Study Abroad ξεκίνησε στο ACT το 1997 φέρνοντας μέχρι σήμερα περισσότερους από 2.500 φοιτητές για σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τo ACT αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές καθώς ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός είναι αναγνωρισμένος στις ΗΠΑ ως αυτόνομο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC).

 
Ο Δρ Στάμος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT, o Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert P.  Sanders και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος κατά την υποδοχή των 300 Αμερικανών  φοιτητών στο ACT.
 
Οι Αμερικανοί φοιτητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki/ACT

Share