Loading...

Νέες Υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για την Α' Γυμνασίου

 

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2014

Νέες Υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια

για τη χρονιά 2014 – 2015 για μαθητές Α΄ Γυμνασίου

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, το Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του προσφέροντας νέες υποτροφίες για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 περισσότεροι από 200 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

Υποτροφίες διδάκτρων

Συγκεκριμένα θα απονεμηθούν:

•        Έως έξι (6) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό από 75% έως 100%

•        Έως δεκαέξι (16) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 25% έως 75%

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και  εισοδηματικά κριτήρια.

•        Δεκαπέντε (15) τιμητικές υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 10%. Οι δεκαπέντε πρώτοι σε βαθμολογία μαθητές δικαιούνται τιμητική υποτροφία 10% ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Οι εξετάσεις εισαγωγής/ υποτροφιών διδάκτρων θα διεξαχθούν στο Κολλέγιο Ανατόλια το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 (Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά).

Αιτήσεις συμμετοχής – πληροφορίες: Γραμματεία του 1ου Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 357, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.anatolia.edu.gr/scholarships

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων

Σε μαθητές που κατοικούν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, του νομού Λακωνίας και της νήσου Λέσβου θα απονεμηθούν πέντε (5) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων (για τη διαμονή στο οικοτροφείο του Ανατόλια) σε ποσοστό έως 100%. 

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και  εισοδηματικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων για μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της  Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λακωνίας και Λέσβου θα διεξαχθούν στην Κοζάνη, Καρδίτσα, Σπάρτη και  Μυτιλήνη, αντίστοιχα, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 (Ελληνικά & Μαθηματικά)

Αιτήσεις συμμετοχής – πληροφορίες: Γραφείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 249, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.anatolia.edu.gr/scholarships

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.  

 
 

Share