Loading...

«Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας: Πόσο κοντά πραγματικά βρισκόμαστε;»

 

 

Θεσσαλονίκη, 14 Μαΐου 2014

«Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας: Πόσο κοντά πραγματικά βρισκόμαστε;»

Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και του American College of Thessaloniki (ACT) μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, με αποκλειστικό χορηγό το Private Banking της Eurobank

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας: Πόσο κοντά πραγματικά βρισκόμαστε» πραγματοποίησαν την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki (ACT), στο ξενοδοχείο MET της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των κύριων ομιλητών της εκδήλωσης ήταν και ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Αποκλειστικός  χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Private Banking της Τράπεζας Eurobank, υψηλόβαθμα στελέχη της οποίας, που είναι και απόφοιτοι του Κολλεγίου Ανατόλια, συμμετείχαν και ως ομιλητές στην εκδήλωση.  Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του κου Αστέριου Τσουκαλά, Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, ο οποίος έκανε μια σύντομη επισκόπηση στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία της Ελλάδας. Ακολούθησε χαιρετισμός του κου Στάμου Καραμούζη, Πρύτανη και Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του American College of Thessaloniki (ACT), ο οποίος εξέφρασε κι εκείνος την δική του άποψη για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα. O κος Δημοσθένης Αρχοντίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Eurobank, επικεφαλής Wealth Management και μέλος του Management Committee της Τράπεζας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank και στον θετικό της αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. 

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι κύριοι ομιλητές. Πρώτος, ο κος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος κάλυψε πτυχές που επηρεάζουν την οικονομική συγκυρία στη χώρα μας , όπως την τραπεζική ένωση του ευρωπαϊκού χώρου, τα συνταγματικά θέματα που προκύπτουν, τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κ.α.  Ο επόμενος ομιλητής καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης,  μέλος του Δ.Σ. του Κολλεγίου Ανατόλια, Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Chief Economist του Ομίλου Eurobank και μέλος του Management Committee της Τράπεζας, ανέλυσε διεξοδικά το τρέχον οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον και τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με γνώμονα τις μεταρρυθμίσεις,  την αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα, την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τις επενδύσεις, την απασχόληση και, γενικότερα, το χτίσιμο της οικονομίας σε υγιείς βάσεις  ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τέλος, ο κος Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και Chief Investment Officer του Ομίλου Eurobank, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται την τρέχουσα περίοδο στη χώρα μας, καθώς επίσης και στο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν οι απαντήσεις των ομιλητών σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, όπου και επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για το θέμα της εκδήλωσης και για τις απόψεις των ομιλητών.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ  Φάνης Βάρβογλης, Διευθυντής του Anatolia School of Business του  ACT.  

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και από το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της ανάλυσης και ενημέρωσης. 

 
 
(από αριστερά) Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, Δημοσθένης Αρχοντίδης Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Eurobank, επικεφαλής Wealth Management, Peter Chresanthakes  Αντιπρόεδρος Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια, Παύλος Φλώρος Αντιπρόεδρος Οικονομικών/CFO & Ανθρώπινου Δυναμικού του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Άγγελος Μπίλλης μέλος του ΔΣ του Κολλεγίου Ανατόλια, Αστέριος Τσουκαλάς Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, Θρασύβουλος Μακιός Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια
 
 
Δημοσθένης Αρχοντίδης Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Eurobank, επικεφαλής Wealth Management, Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και Chief Investment Officer του Ομίλου Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δρ Πάνος Βλάχος Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια, Αστέριος Τσουκαλάς Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια
 
Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και Chief Investment Officer του Ομίλου Eurobank, Δρ Φάνης Βάρβογλης Διευθυντής του Anatolia School of Business του ACT
 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.  

Share