Loading...

Παρουσίαση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

 Θεσσαλονίκη, 20 Μαΐου 2014

 

Παρουσίαση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σάββατο 24 Μαΐου 2014, 12:00- 14:00, κατάστημα Public

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης «WROHELLAS» σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και την Robotixlab, διοργανώνει  το Σάββατο 24 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο κατάστημα Public (Τσιμισκή 24) συνάντηση γνωριμίας με την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Η συνάντηση έχει ως στόχο μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της Ρομποτικής ενόψει του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα διεξαχθεί  στις 28 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα. Για την πρόκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό οι μαθητές θα διαγωνιστούν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2014 στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Public ο Μηχανικός Ρομποτικής Αντώνης Κάνουρας της Robotixlab θα παρουσιάσει την Εκπαιδευτική Ρομποτική και διαδραστικά ρομπότ μέσα από μία σύντομη ομιλία και ένα βιωματικό εργαστήριο 90 λεπτών. Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουν 15 μαθητές και μαθήτριες που θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ βάση θεματικού σεναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ρομποτική στην εκπαίδευση μπορείτε να βρείτε στο site: http://wrohellas.gr, ενώ για την εκδήλωση στο  http://blog.public.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM, Κολλέγιο Ανατόλια, τηλ. 2310 398 289 (Δευτέρα - Παρασκευή 11:00-14:00)

 

Share