Loading...

Έκθεση φωτογραφίας «ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΜΕΝΑ;»

 

Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2014

 

 

Δελτίο Τύπου

Έκθεση φωτογραφίας «ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΜΕΝΑ;»

5 - 21 Ιουνίου 2014

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη β1, λιμάνι)

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, 20:00

 

 

«Θα ψηφίζατε εμένα;» είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει το Dukakis Center for Public and Humanitarian Service του American College of Thessaloniki – ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια και θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 5 έως τις 21 Ιουνίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1-λιμάνι) του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εγκαίνια: Πέμπτη 5 Ιουνίου, 20:00, ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00).

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Festival of Civic & Urban Culture που έχει οργανώσει το Dukakis Center με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την ίδρυσή του, με στόχο να αναδείξει διάφορες πτυχές του ρόλου του πολίτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να εμπνεύσει την συμμετοχή στα κοινά.

Η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο ΚΣΤΘ περιλαμβάνει 160 φωτογραφικά έργα από ομάδα Ελλήνων και ξένων σπουδαστών του  ACT, οι οποίοι παρακολούθησαν το περασμένο εξάμηνο ανώτερο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας/Master Class με τη γνωστή φωτογράφο Χρύσα Νικολέρη. 

 

Σε μια χρονική στιγμή που η πολιτική, οι πολιτικοί και η «ψηφοθηρία» επικρίνονται, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν από κοντά τους υποψήφιους φωτογραφίζοντάς τους κατά την εκστρατεία τους για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κι ευρωεκλογές.

 

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει έναν καινούριο τρόπο εκτίμησης του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», ως τέχνη και ως επιστήμη, με έμφαση όχι μόνο στους υποψηφίους, στους άμεσα εμπλεκόμενους, στους  εθελοντές και στους ίδιους τους ψηφοφόρους.

Στην φωτογραφική έκθεση συμμετέχουν οι: Γιώργος-Ηλίας Βελίδης, Lorenzo Di Buongrazio, Valbona Makovci, Susana Manginis, Simona Ramos

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρύσα Νικολέρη

Το Festival of Civic & Urban Culture του Dukakis Center περιλαμβάνει επίσης την πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για το Dukakis Center, δύο εργαστήρια για τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή και ένα Συμπόσιο για το Μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη (1.7.2014).

 

Πληροφορίες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 56430 Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 589141 & 3, F: 2310 600123

www.greekstatemuseum.com, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αποθήκη Β1, Λιμάνι - Τ.Θ. 107 59, 54110 Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 593270

www.cact.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ΚΜΣΤ

Τ: 2310 589152

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Share