Loading...

29ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Computing και τη Φιλοσοφία

 

Θεσσαλονίκη 1 Ιουλίου 2014

29ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Computing και τη Φιλοσοφία

2- 4 Ιουλίου 2014, American College of Thessaloniki/ACT

 

To American College of Thessaloniki (ACT) μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια διοργανώνει από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2014 το 29ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Computing και τη Φιλοσοφία (International Association for Computing and Philosophy, IACAP). Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 80 διαπρεπείς καθηγητές και ακαδημαϊκοί ερευνητές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν θεματικές όπως:

  • Οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την εξέλιξη της τεχνολογίας
  • Η επίδραση των τεχνολογιών στην κοινωνία και τον πολιτισμό
  • Τα όρια της Επιστήμης της Πληροφορικής
  • Τα ηθικά ζητήματα που γεννούν η χρήση των υπολογιστών και η εξέλιξη της Πληροφορικής  
  • Η λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης σε σχέση με τη λειτουργία ενός υπολογιστή

 

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο όπως ο Ronald Arkin, Eρευνητής Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia που θα μιλήσει με θέμα «Η χρήση των ρομπότ στην Περίθαλψη» ο Selmer Bringsjord, Καθηγητής Πληροφορικής, Φιλοσοφίας και Νοητικής Επιστήμης και ο οποίος, μεταξύ άλλων, προγραμματίζει τον υπολογιστή Watson, που κέρδισε το αμερικάνικο τηλεπαιχνίδι Jeopardy, κ.ά..

Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Selmer Bringsjord την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 14:00 στο Αμφιθέατρο του New Building του ACT και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Dr. Vincent C. Müller, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο American College of Thessaloniki, Ακαδημαϊκός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Νοητικές Επιστήμες, τη Ρομποτική και τη Διαδραστικότητα (European Network for Cognitive Systems, Robotics and Interaction). www.sophia.de

Οι κεντρικές ομιλίες είναι ανοιχτές για το κοινό, ενώ για την παρακολούθηση των εργασιών απαιτείται εγγραφή στο:  http://www.pt-ai.org/iacap/2014/registration

Για να δείτε τους ομιλητές και το πρόγραμμα του Συνεδρίου: http://www.pt-ai.org/iacap/2014/registered-participants

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 398 342

 

 

Share