Loading...

Απονομή Βραβείων Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό»

 

Θεσσαλονίκη, 18  Ιουνίου 2014

Απονομή Βραβείων

Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό»

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Κολλέγιο Ανατόλια η βράβευση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Στη χώρα μας πραγματοποιείται από το 2007 από την «Καγκουρό Ελλάς» και με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Μαθηματικών. Φέτος στην  Ελλάδα ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε 24 πόλεις με τη συμμετοχή 10.000 μαθητών.

Στο Κολλέγιο Ανατόλια διαγωνίστηκαν 480 μαθητές εκ των οποίων οι 126 διακρίθηκαν με βάση τις εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις που κατέγραψαν. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Μιχάλης Λάμπρου, Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Υπεύθυνος του Διαγωνισμού Καγκουρό για την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κολλέγιο Ανατόλια απένειμε, για τρίτη συνεχή χρονιά, σε  μαθητή της 6ης Δημοτικού με εξαιρετική επίδοση στο Καγκουρό υποτροφία διδάκτρων 50% για τα έξι χρόνια της φοίτησής του στον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό.

 
 
Οι βραβευμένοι μαθητές του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό»
 
 
Ο Μιχάλης Λάμπρου, Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Υπεύθυνος του Διαγωνισμού Καγκουρό για την Ελλάδα, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης βράβευσης και απένειμε τα βραβεία στους μαθητές που κατέγραψαν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις

 

Share