Loading...

Έναρξη Θερινού Σχολείου του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη,  26 Ιουνίου 2014

Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Έναρξη Θερινού Σχολείου/ SummerSchool 

29 Ιουνίου – 18 Ιουλίου 2014

Με τη συμμετοχή 90 μαθητών από όλη την Ελλάδα αρχίζει την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στο Κολλέγιο Ανατόλια, το Θερινό Σχολείο (Summer school)  του Κέντρου για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for Talented Youth (CTY) Greece, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Θερινό Σχολείο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Κέντρου και υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και αγάπη για τη μάθηση να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

 «Με το Θερινό Σχολείο σηματοδοτείται επίσημα η έναρξη του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα προσφέρει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία  35 χρόνια στις ΗΠΑ. Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, που σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται ελπίδα, διέξοδο και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον των παιδιών της. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που η προσπάθεια αυτή ξεκινά μέσω του Κολλεγίου Ανατόλια αναδεικνύοντας παράλληλα τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο εκπαιδευτικής καινοτομίας».

Φέτος, πρώτη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος στην Ελλάδα, μαθητές Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου και στα αγγλικά, μαθήματα Κρυπτολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Πιθανοτήτων και Θεωρίας Παιγνίων,  Αρχών Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημείας στην Κοινωνία, και Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχοντας, παράλληλα, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους παρακολουθώντας μαθήματα πέρα και επάνω από το τυπικό σχολικό πρόγραμμα, όπως, για παράδειγμα, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων» ανέφερε ο Αντώνης Αποστόλου, Διευθυντής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. «Όλο το προσωπικό του Κέντρου είναι πολύ χαρούμενο από την ανταπόκριση των οικογενειών των παιδιών για το νέο αυτό εγχείρημα, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τους συναδέλφους μας από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins το οποίο υποστηρίζει το Θερινό Σχολείο με τη διάθεση εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού».  

 

Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

http://www.cty-greece.gr

2310 398 253, 2310 332 625

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.  

 
 
 

Share