Loading...

Η Σκάλα της Γνώσης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια για την υποστήριξη του διευρυμένου Προγράμματος Υποτροφιών

 

Θεσσαλονίκη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Σκάλα της Γνώσης -Ladder of Knowledge

στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια  

για την υποστήριξη του διευρυμένου Προγράμματος  Υποτροφιών

 

Με στόχο την υποστήριξη του διευρυμένου Προγράμματος Υποτροφιών του, το Κολλέγιο Ανατόλια παρουσιάζει τη «Σκάλα της Γνώσης», ένα αντικείμενο τέχνης που συμβολίζει τη διαρκή προσπάθεια των μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια για την κατάκτηση της γνώσης και την πορεία προς την κορυφή μέσω της εκπαιδευτικής αριστείας.

Το αντικείμενο έχει σχήμα σκάλας με τρία σκαλοπάτια που συγκλίνουν στην κορυφή τους τείνοντας προς ένα νοητό «Α» και παραπέμποντας στο πρωτόγραμμα του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα σκαλοπάτια συμβολίζουν τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες στις οποίες έχει παρουσία ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός.   

Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 οι μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο οι οποίοι φοιτούν με ολική ή μερική υποτροφία είναι 167.

Η «Σκάλα της Γνώσης» φιλοτεχνήθηκε για το Κολλέγιο Ανατόλια από την απόφοιτό του εκπαιδευτικού οργανισμού και σχεδιάστρια κοσμημάτων Katerina Ioannidis για την υποστήριξη και ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών. Παράλληλα αποτελεί ένα μήνυμα για την αξία και τη σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αξιοκρατίας, στοιχείων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ιστορία και τη διαχρονική ταυτότητα του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η «Σκάλα της Γνώσης» θα παρουσιαστεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014, 17:00 – 20:00, στις εγκαταστάσεις του οργανισμού (κτίριο Macedonia Hall).

 
 

Share