Loading...

«Η Σκακιέρα των Οικονομικών Εξελίξεων» Εκδήλωση του Anatolia School of Business του ACT και της HellasFin

 

Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2015

«Η Σκακιέρα των Οικονομικών Εξελίξεων»

Εκδήλωση του Anatolia School of Business του ACT και της HellasFin

 

Η διεθνής οικονομική κατάσταση, ο αντίκτυπός της στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας, τα προβλήματα που καταγράφονται αλλά και οι διέξοδοι που διαφαίνονται, συζητήθηκαν στην εκδήλωση «Η Σκακιέρα των Οικονομικών εξελίξεων».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT) και την Εταιρία Διαχείρισης Περιουσίας HellasFin, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE MET”, και χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών και την πολύ μεγάλη προσέλευση του κοινού.

Παράλληλα, και εκτός από τα επίκαιρα θέματα, που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του Anatolia School of Business και ο κ. Παντελής Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της HellasFin, υπογράμμισαν στους χαιρετισμούς τους τη σημασία της σύμπραξης των δύο φορέων, για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την αγορά.

Αποστολή του Anatolia School of Business, ανέφερε με την ευκαιρία ο διευθυντής του κ. Χουρβουλιάδης είναι να «προετοιμάζουμε τα αυριανά στελέχη προσφέροντας τους ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης. Η σύμπραξη με την HellasFin αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα περιλαμβάνει ενημερωτικά συνέδρια, εκδηλώσεις, βραβεύσεις φοιτητών καθώς και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών του Anatolia School of Business στη HellasFin».

Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Σόλων Μόλχο, Contributor της Economist Intelligence Unit, θυγατρική του ομίλου Economist με αντικείμενο την οικονομική και πολιτική ανάλυση, και ο Νικόλαος Νικολιδάκης, CFA, Head of Discretionary Portfolio Management της HellasFin.

Στην παρουσίασή του ο κ. Μόλχο περιέγραψε την εικόνα της πραγματικής οικονομίας κάνοντας ειδική μνεία στους τομείς των εξαγωγών, της αγοράς εργασίας, του τουρισμού και της εγχώριας ζήτησης, και στη συνεχή μείωση του εργατικού δυναμικού η οποία σε συνάρτηση με την υψηλή ανεργία δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στην αγορά. Οι προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας είναι δύσκολες από τη στιγμή που οι πολιτικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο, υπογράμμισε ο κ. Μόλχο, υπάρχουν ευκαιρίες ανάσχεσης των συνεπειών της κρίσης.  

Από την πλευρά του ο κ. Νικολιδάκης, παρουσίασε τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τις συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά. Αναφέρθηκε στις προσδοκίες των αγορών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη σχέση του Ευρώ με άλλα διεθνή νομίσματα όπως το Αμερικανικό Δολάριο και το Ελβετικό Φράγκο. Ταυτοχρόνως, προσδιόρισε τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομία και συνέδεσε τις οικονομικές εξελίξεις με τις κεφαλαιαγορές και τις επενδυτικές προσδοκίες που δημιουργούνται στις διαφορετικές ζώνες του κόσμου.

Στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών καθώς και δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να συζητήσουν κατ’ ιδίαν ζητήματα επενδυτικής πολιτικής και τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

 

Από αριστερά: Σόλων Μόλχο, Contributor της Economist Intelligence Unit, Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του Anatolia School of Business του ACT, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της HellasFin, Πολύκαρπος Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της HellasFin, Νικόλαος Νικολιδάκης, CFA, Head of Discretional Portfolio Management της HellasFin.

 

Πολύκαρπος Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της HellasFin, Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του Anatolia School of Business του ACT, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της HellasFin.

 

Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης  Διευθυντής του Anatolia School of Business του ACT.

 

Παντελής Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της HellasFin.

 

Σόλων Μόλχο, Contributor της Economist Intelligence Unit και ομιλητής της εκδήλωσης.

 

Νικόλαος Νικολιδάκης, CFA, Head of Discretionary Portfolio Management της HellasFin και ομιλητής της βραδιάς.


Άποψη της αίθουσας του The Met όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση «Η σκακιέρα των οικονομικών εξελίξεων» του AnatoliaSchoolofBusiness του ACT και της HellasFin.

 

 

 

 

Share