Loading...

Διάλεξη του Jean Quatremer, Ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Libération στην Ευρωπαϊκή Ένωση «Ελλάδα: Η Επόμενη Ημέρα»

 

Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2015

Διάλεξη του Jean Quatremer,

Ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Libération στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Ελλάδα: Η Επόμενη Ημέρα»

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (ισόγειο)

 

Ομιλία του γνωστού και βραβευμένου δημοσιογράφου Jean Quatremer, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το  Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο Jean Quatremer, εδώ και 20 χρόνια καλύπτει τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για το blog “Coulisses de Bruxelles" ("Τα Παρασκήνια των Βρυξελλών») που διατηρεί στη διαδικτυακή έκδοση της Liberation και για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο  «Louise Weiss European journalism». Εκτός της δημοσιογραφίας, ο Jean Quatremer ασχολείται με τη συγγραφή δοκιμίων και το ντοκιμαντέρ – πρόσφατα μάλιστα γύρισε  ντοκιμαντέρ για τη Γαλλική τηλεόραση σχετικά με το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015. 

Την ομιλία του Jean Quatremer θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος, Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος & Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης και πρώην ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες. Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki αποτελεί το πρώτο  ανεξάρτητο Κέντρο στην Ελλάδα και μοναδικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της έννοιας και της σημασίας του πολίτη στη σημερινή εποχή. To Κέντρο υποστηρίζει τα ακαδημαϊκά προγράμματα του ACT προσφέροντας εξειδικευμένη εκπαίδευση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε θέματα πολίτη και κοινωνικής υπευθυνότητας. Παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις για να ενθαρρύνει την ανοιχτή και δυναμική ανταλλαγή απόψεων έχοντας ως στόχο να λειτουργήσει ως εφαλτήριο καινοτόμων δράσεων.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το TV 100 και το FM 100

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 2310 398 227.

 
 

Share