Loading...

Εξαιρετικά αποτελέσματα μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στα πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2016


Εξαιρετικά αποτελέσματα μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια στα πανεπιστήμια του εξωτερικού


Aριστεία, πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και υψηλό διδακτικό επίπεδο έχουν εδραιώσει το  Κολλέγιο Ανατόλια ως εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Το γεγονός επιβεβαιώνεται σταθερά κάθε χρόνο με την εισαγωγή σταθερά μεγάλου αριθμού μαθητών σε κορυφαία πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, 20 τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2016 τις σπουδές του σε φημισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ όπως τα Princeton, BrownUniversity, BostonUniversity, New York University, Pomona College, Oberlin College, Wellesley College. Οι τελειόφοιτοι έγιναν δεκτοί σε συνολικά 44 από τα καλύτερα πανεπιστήμια και κολλέγια των Ηνωμένων Πολιτειών και οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει υποτροφίες ύψους 1.550.000 δολαρίων για τη συνολική διάρκεια των σπουδών τους.

Επιπλέον, 280 θέσεις προσφέρθηκαν σε τελειόφοιτους του Κολλεγίου Ανατόλια (οι περισσότεροι αποφοιτούν φέτος από το IB Diploma Programme). Εξ αυτών οι 102 θέσεις προσφέρονται από τα 20 καλύτερα – σύμφωνα με την έγκριτη κατάταξη των Times - πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Η εικόνα των επιτυχιών συμπληρώνεται από τις 11 θέσεις που προσφέρονται από πανεπιστήμια της Ολλανδίας, και από τις 3 θέσεις που προσφέρουν πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Ελβετίας.

Ανάμεσα στους μαθητές που έχουν γίνει δεκτοί στα ευρέως γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα και που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ο Μάρκος Μαρκάκης και η Δανάη Φλεβαράκη.

Ο Μάρκος Μαρκάκης, τελειόφοιτος του Γενικού Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, έχει γίνει ήδη δεκτός  με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ.  Σημαντικό ρόλο για την επιλογή του από το κορυφαίο πανεπιστήμιο έπαιξαν τόσο οι άριστες επιδόσεις του στα μαθήματα, όσο και η συγκροτημένη προσωπικότητά του, οι κοινωνικές ευαισθησίες, η κριτική σκέψη, το ήθος και η ευρύτητα των ενδιαφερόντων του. Επιπλέον ο μαθητής έχει γίνει δεκτός στα Imperial College London και  University of Edinburgh στη Μ. Βρετανία.  Το 2015 κέρδισε με την ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια την 1η θέση στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης και το 1ο βραβείο στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Την ίδια χρονιά συμμετείχε  στην Εθνική αποστολή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. To 2013 o μαθητής επελέγη και παρακολούθησε με πλήρη υποτροφία στις ΗΠΑ το θερινό πρόγραμμα του Center for Talented Youth στο πανεπιστήμιο του Johns Hopkins.

Η Δανάη Φλεβαράκη ολοκλήρωσε με υποτροφία το διετές πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ International Baccalaureate του Κολλεγίου Ανατόλια και πρόσφατα έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Pomona College της Αμερικής (πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα Liberal Arts Colleges των ΗΠΑ). Επίσης έγινε δεκτή και στα βρετανικά πανεπιστήμια Imperial College, University College London και University of Bath, για σπουδές Electrical and Electronic Engineering. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΒ Diploma η μαθήτρια είχε επιλέξει έναν απαιτητικό συνδυασμό μαθημάτων που ανταποκρίνονταν απόλυτα στα ενδιαφέροντά της. Η ερευνητική της εργασία  ήταν οι εφαρμογές πρώτων αριθμών στην Κρυπτογραφία, ενώ στη Θεωρία της Γνώσης χρησιμοποίησε παραδείγματα από πεδία της Φυσικής, της Αρχιτεκτονικής, Γλυπτικής και εικαστικών τεχνών για να συζητήσει κριτικά αν η γνώση σε κάποιο επιστημονικό πεδίο εξελίσσεται σύμφωνα με τη Θεωρία της Φυσικής Επιλογής. Η μαθήτρια διακρίθηκε  για τη συμμετοχή της στους ομίλους του σχολείου και στις εθελοντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς υπέρ φορέων όπως η ΜΚΟ «Άρσις» και η Σχολή Τυφλών.

 
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.
 

Share