Loading...

Ξεκινά ο 6ος κύκλος του προγράμματος Venture Garden

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 6ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Venture Garden

 

Venture Garden”- Helping People Grow Ideas, Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Υποβολή Αιτήσεων έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2016

  

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη του νέου, 6ου κατά σειρά, κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden. Το πρόγραμμα, που έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία πέντε κύκλους, πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του ACT- American College of Thessaloniki,  μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Οι υποβολές για τον έκτο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr, από τις 4 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2016. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου 2016, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

 

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 10 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. 

Ήδη, στους πέντε προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.300 αιτήσεις συμμετοχής, όπου και 437 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των πέντε κύκλων, 131 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 376 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 639 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

 

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που το VentureGarden, ένα πρόγραμμα που προωθεί την επιχειρηματικότητα, η οποία και αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αλλά και έναν σημαντικό άξονα για την αντιμετώπιση της κρίσης, τυγχάνει τόσο θετικής ανταπόκρισης και εγκαινιάζει τον 6ο κύκλο του. Στόχος μας, μέσω αυτού του προγράμματος, είναι να υποστηρίξουμε νέους ανθρώπους που διαθέτουν όραμα και δυναμισμό στην προσπάθειά τους να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα, ενώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους νέους συμμετέχοντες στον 6ο κύκλο του προγράμματος.»

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή συμμετοχών, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

 

Share