Loading...

Το πρώτο εξάμηνο του προγράμματος “Education Unites: From Camp to Campus” ξεκίνησε

 

Το πρώτο εξάμηνο του προγράμματος

Education Unites: From Camp to Campus

ξεκίνησε

 

Εβδομήντα οκτώ πρόσφυγες ξεκινούν ακαδημαϊκές σπουδές

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ξεκίνησε και ουσιαστικά το πρόγραμμα υποτροφιών  “Education Unites: From Camp to Campus,” που οργανώνει η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT), το Deree -Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Perrotis College -Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ύστερα από συνεντεύξεις και εξέταση περισσότερων από 400 αιτήσεων προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υποβλήθηκαν στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα, 78 συνολικά πρόσφυγες ξεκινούν τα μαθήματά τους για το πρώτο εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2017-2018.  Από αυτούς 48 θα φοιτήσουν στο Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, 14 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT), και 16 στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν προπαρασκευαστικά μαθήματα Αγγλικών και μαθήματα σε διάφορους τομείς με βάση τις γνώσεις και την επαγγελματική τους κατάρτιση.  Κυρίως, όμως, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και μονάδες σπουδών που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετακινηθούν στο μέλλον.

Για την προσέλκυση των καλύτερων νέων υποτρόφων ήταν σημαντική η συνεργασία με τις δομές των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, την Υπηρεσία Ασύλου, ΜΚΟ, μεταφραστικές υπηρεσίες και εθελοντές που διέδωσαν τα νέα για το πρόγραμμα.

Τα μαθήματα, λοιπόν, ξεκίνησαν για τον νεαρό Αφγανό που ονειρεύεται να γίνει πιλότος, για την κοπέλα από το Πακιστάν που θέλει να γίνει ηλεκτρολόγος μηχανικός και τη Σύρια φοιτήτρια που σπούδαζε Νομική στο Χαλέπι, για τον Σύριο που θέλει να κάνει ακολουθήσει οικονομικές σπουδές και να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα και δεκάδες άλλους που αισθάνονται ότι μπορούν πια να αποκτήσουν ένα όραμα για το μέλλον τους και να συμβάλουν ουσιαστικά στην χώρα στην οποία θα ζήσουν.

Όπως έγραψε για το πρόγραμμα ένας νεαρός Σύριος: «… η σκέψη ότι θα έχω τη δυνατότητα να σπουδάσω και κάνω αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα, με έχει ήδη κάνει να χαμογελάω».

Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των αιτήσεων για το εαρινό εξάμηνο. Η διαδικασία των νέων αιτήσεων ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου, 2017.

Για την υποβολή αιτήσεων και για πληροφορίες επικοινωνήστε με:

  • ACT - American College of Thessaloniki, κα Mona Siksek, Coordinator ‘’Camp to Campus’’ Program, τ. 2310 398-346| email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | https://admissions.act.edu/courses/course/74-cc-camp-campus
  • Deree – American College of Greece: Kathleen Macdonell, Consultant, tel: 2106009800 (ext. 1511), email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.acg.edu/education-unites
  • Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή : κα Penna, Leighanne,  Education Unites Coordinator, τ. 2310 492-702 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.perrotiscollege.edu.grew-start-project/

Λήξη υποβολής αιτήσεων για το εαρινό εξάμηνο: 24 Νοεμβρίου 2017

Το Webster University, αντλώντας έμπνευση από το πρόγραμμα «Education Unites» και θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή και να δώσει ευκαιρίες για σπουδές σε περισσότερους πρόσφυγες, θα προσφέρει 20 υποτροφίες σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες ξεκινώντας από το εαρινό εξάμηνο του 2018.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πέγκυ Μανούκα, Director of Admissions, Webster University (211 990 5300, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για περισσότερες πληροφορίες και για να έχετε πρόσβαση σε όλο το επικοινωνιακό υλικό: https://gr.usembassy.gov/education-unites/

Για θέματα που αφορούν τον Τύπο: OPUS Integrated Communication 210 3242869

|Ναταλία Κατηφόρη: 6972345289 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. |Μάνια Ντάνου: 6937056207 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Share