Loading...
Το Κολλέγιο Ανατόλια στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Περίπτερο 13, stand 50 8 – 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το Κολλέγιο Ανατόλια στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Περίπτερο 13, stand 50 8 – 16 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών 

Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το εύρος των καινοτόμων εκπαιδευτικών του δράσεων, την εξωστρέφεια και τον δυναμισμό του. Από το 1886 στον Πόντο, όπου ιδρύθηκε από Αμερικανούς ιεραποστόλους, και μέχρι σήμερα, το Κολλέγιο Ανατόλια μεταγγίζει από τις ΗΠΑ εκπαιδευτική καινοτομία και πρωτοπορία μέσα από το “φίλτρο” της ελληνικής δημιουργικότητας, εμπνέοντας τους μαθητές και φοιτητές του να σκέφτονται  και να ενεργούν ως πολίτες του κόσμου. 

Καθώς τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ, το Κολλέγιο Ανατόλια θα έχει παρουσία στο Αμερικανικό Περίπτερο (Περίπτερο 13, stand 50), ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διακρίνεται από τον τρόπο διακυβέρνησης, το φιλελεύθερο ακαδημαϊκό πνεύμα, την ποιότητα της εκπαίδευσης και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτήν μέσω των υποτροφιών του – καθώς υπολογίζεται ότι το 25% των μαθητών και σπουδαστών λαμβάνει ολική ή μερική  υποτροφία. Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει και στο stand 45 της Ένωσης των Αμερικανικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (AAECG).

Anatolia College stand TIF1

AAECG stand TIF2018

Επιπλέον, το  Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT θα έχει την δική του παρουσία στη 83η ΔΕΘ, στο περίπτερο 12 - Digital Greece (stand 11) που αφιερώνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την επιχειρηματική καινοτομία.

Το κοινό θα μπορεί: 

  • Να ενημερωθεί για τα εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα του Κολλεγίου Ανατόλια και στις τρεις βαθμίδες του (Anatolia Elementary School, Anatolia High School, ACT- American College of Thessaloniki)
  • Να πάρει πληροφορίες για το πρόγραμμα υποτροφιών του Γυμνασίου – Λυκείου και του ACT – American College of Thessaloniki
  • Να δηλώσει συμμετοχή στον Διαγωνισμό Υποτροφιών του ACT που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στη Βιβλιοθήκη Bissell 
  • Να κάνει μία 3D περιήγηση στο εντυπωσιακό campus του ACT μέσω ipads και VR Headsets. 

Παράλληλα το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει με ομιλίες στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αμερικανικού Περιπτέρου, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (AMCHAM), παρουσιάζοντας επιτυχημένα παραδείγματα εκπαιδευτικών συνεργειών που ενισχύουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ακαδημαϊκών ιδεών και εμπειριών με τις ΗΠΑ. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και ομιλιών

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Περίπτερο 12 – “Digital Greece» (Workshop Area, 2ος όροφος)

18:00-19:00 «Χρηματοδότηση των Startups»

Ο Γεώργιος Κόκκας, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT- American College of Thessaloniki, συντονίζει ένα workshop με τη συμμετοχή επιχειρηματιών που έχουν χρηματοδοτηθεί από επενδυτές και οι οποίοι θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία. 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Περίπτερο 12 – “Digital Greece» 

16:45-17:00 Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT

17:00- 18:00 Πάνελ με θέμα "The future of work in a digital world". Συμμετέχει η Νατάσα Κοτανίδου, HR Officer του Κολλεγίου Ανατόλια.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Περίπτερο 13 - ΗΠΑ, Seminar Room 

18:00 - 19:00 «American Innovation and Greek Creativity» 

Ο Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Εγγραφών και Υποτροφιών του ACT θα μιλήσει για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ACT, τη δυνατότητα συνδυαστικών σπουδών στις ΗΠΑ, και την ισχυρή παρουσία των  Αμερικανών φοιτητών μέσω του προγράμματος Study Abroad. Στη συνέχεια η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece θα παρουσιάσει το καινοτόμο πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2013 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι ομιλίες θα γίνουν στα ελληνικά.

Share