Loading...
Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται ουσιαστικά σε κάθε κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι η πιο κοινή μορφή επιχειρηματικής οντότητας στον κόσμο και η   διαδοχή στην διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων ήταν και το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη βιβλιοθήκη Bissell του  ΑCT, – American College of Thessaloniki, μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, την Τρίτη 9 Απριλίου.

Την εσπερίδα διοργάνωσαν ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (EIM) του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT.

IMG 6595 1024 x 682

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αναφέρθηκε στη σύνθεση της ιδιοκτησίας, της διαχείρισης και της οικογένειας που δημιουργούν μια πολυπλοκότητα που απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν κατανοητές και να είναι η διαχείριση τους αποτελεσματική. Τόνισε ότι όταν οι επιχειρηματίες αφήσουν τα θέματα της διαδοχής να τα λύσει η ζωή, τότε οι λύσεις που δίνονται είναι συνήθως πολύ επώδυνες.

IMG 6588 1024 x 668

Υπό τον συντονισμό της κας. Σίλιας Χριστοφιλοπούλου, Partner, HRAdvisor – HRPartners οι επιχειρηματίες κ. Κώστας Παπαδόπουλος Χατζάκος, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής, MEΒΓΑΛ ΑΒΕΕ, η κα Χούτου Μαρία, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, XOYTOS CATERING AE και η κα Σπανού Μαρία, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ μοιράστηκαν τις εμπειρίες και απόψεις τους, για τη διαδικασία διαδοχής , την εξοικίωση τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον από πολύ νεαρή ηλικία και τις ισορροπίες μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

IMG 6609 1024 x 668Κ. Παπαδόπουλος-Χατζάκος

IMG 6612 1024 x 682Μ. Χούτου

IMG 6615 1024 x 682Μ. Σπανού

Ο κ. Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, στην ομιλία του επισήμανε ότι όταν δεν προκύπτει μέσα από την οικογένεια η διαδοχή , τότε τα παιδιά πρέπει να μάθουν να είναι καλοί μέτοχοι.

IMG 6619 1024 x 682

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πήρε το λόγο η κα Κατερίνα Πολυζώη Διευθύντρια, KPMG Σύμβουλοι, Οικογενειακές Επιχειρήσεις, και αναφέρθηκε στο στρατηγικό συνδυασμό τουοικογενειακού και επιχειρηματικού κύκλου ζωής καταλήγοντας και στους άξονες οι οποίοιπροκύπτουν από τους ξεχωριστούς προβληματικούς τομείς που εντοπίζονται στηνδιαδικασία διαδοχής σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

IMG 6643 1024 x 668

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ των επιχειρηματιών πρώτης και δεύτερης γενιάς: κα. Στέλλα Ντόκα της DOCA AE, κ. Μάνου Βόσμανδρου, Marketing Director, SMILE cosmetics AE, κ. Δημήτρη Αδαμίδη, της ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΕ , κ. Σάββα Τσιρώνη, ιδρυτή και μετόχου της ΑΝΕΜΗ ΑΕ, κ. Θάνου Τσιρώνη, προέδρου Δ.Σ., ΑΝΕΜΗ ΑΕ.

Τον συντονισμό είχε η Δημοσιογράφος  κα Βιργινία Δημαρέση, FOCUSFM, ATLASTV και οι επιχειρηματίες, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν, στην έναρξη της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης ΕΙΜ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Μαρία Διαλυνά, η Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης ΤΟΓΜΕ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Εβίτα Γκαντίνα. Εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΕΔΕ, ο Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης και o Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT, κ. Γιώργος Κόκκας.

IMG 6648 1024 x 682
Αριστερά προς δεξιά: Βιργινία Δημαρέση, Στέλλα Ντόκα, Μάνος Βόσμανδρος, Δημήτρης Αδαμίδης, Σάββας Τσιρώνης, Θάνος Τσιρώνη

IMG 6746 1024 x 668
Αριστερά προς δεξιά: Βιργινία Δημαρέση, Στέλλα Ντόκα, Μαρία Λιαλυνά, Εβίτα Γκαντίνα , Σίλια Χριστοφιλιπούλου

 

Share