Loading...

Ομιλία του Jeffrey A. Engel, Southern Methodist University

Engels Book 679 x 1024

«Όταν ο Κόσμος έμοιαζε Νέος: Ο George H.W. Bush και το Tέλος του Ψυχρού Πολέμου»

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 5:30 μ.μ.

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αθήνα (Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος)

 Το Dukakis Center του ACT - American College of Thessaloniki με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει στην Αθήνα την ομιλία του Jeffrey A. Engel, διευθυντή του Center of Presidential History στο Southern Methodist University με θέμα «Όταν ο Κόσμος έμοιαζε Νέος: Ο George H.W. Bush και το Τέλος  του Ψυχρού Πολέμου». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 5:30 μ.μ., στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στα μεγάλα διεθνή γεγονότα και τον τρόπο διαχείρισής τους από τον George Herbert Walker Bush, ο οποίος εκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα το 1988. Επί των ημερών του ο 41 ος Αμερικανός Πρόεδρος αντιμετώπισε την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την Επανένωση της Γερμανίας, την Κατάρρευση του Κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη, την Πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, την κρίση στη Γιουγκοσλαβία, την καταστολή των διαδηλώσεων στο Πεκίνο, την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ και την επιχείρηση «Καταιγίδα της Έρημου». Εν μέσω αυτών των γεγονότων, η Κυβέρνηση του Bush κατάφερε να επικρατήσει όπου παρενέβη δημιουργώντας την αίσθηση ενός νέου κόσμου.

Ο ομιλητής στο συγγραφικό του έργο έχει κάνει ίσως την πιο ακριβή αποτίμηση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπους και με την ομιλία του στην Αθήνα θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ξαναζήσει γεγονότα – ορόσημα στην παγκόσμια ιστορία.

O Jeffrey A. Engel είναι ο ιδρυτής και Διευθυντής του Center for Presidential History στο Southern Methodist University στις ΗΠΑ. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί 12 βιβλία για την εξωτερική πολιτική, άρθρα για ακαδημαϊκές εκδόσεις και ΜΜΕ, και είναι τακτικός σχολιαστής σε ειδησεογραφικά δίκτυα όπως τα CNN, Fox News, and MSNBC. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, ενώ τις προηγούμενες σπουδές του έκανε στα πανεπιστήμια Cornell, Oxford, και Yale.

Jeffrey A Engel 1024 x 1024

Share