Loading...
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘ

Τον χώρο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προγραμματισμένη περιοδεία του στη ΔΕΘ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας δίνει δυναμικό παρών στη φετινή διεθνή διοργάνωση, στο Περίπτερο 12 (booth 19), όπου φιλοξενεί δύο startups που έχουν αναπτύξει προϊόντα και υπηρεσίες με την υποστήριξη του. Πρόκειται για τη Mouro Superfoods εταιρία μεταποίησης προϊόντων από αρώνια, και τη Sui Generis Seat με το πρωτότυπο αυτοϊσορροπούμενο αναπηρικό αμαξίδιο που έχει ως βάση του ένα Segway (ηλεκτρικό πατίνι).

Κατά την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου οι οποίες παρέχονται δωρεάν στο κοινό προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Αφιέρωσε, επίσης, αρκετό χρόνο συζητώντας με τους ιδρυτές των startups, την Αλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods και τον Γιώργο Σινάνη της Sui Generis Seat.

rsz mitsotakis 4

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο stand του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT στη 84η ΔΕΘ όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Γιώργο Κόκκα και συνομίλησε με τους startupers Γιώργο Σινάνη της Sui Generis Seat, και την Αλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods.

Και οι δύο ομάδες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχουν παρακολουθήσει στο ΑCT το πρόγραμμα VentureGarden, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία/ The Hellenic Initiative-THI, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece. Η ομάδα Sui Generis ήταν, επίσης, μία από τις φετινές πέντε νικήτριες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικού Σχεδίου «John & Mary Pappajohn» που προσφέρει στους νικητές χρηματικό έπαθλο για τα πρώτα τους βήματα.

Ανάλογες επισκέψεις στον χώρο του Κέντρου πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Mr. Geoffrey R. Pyatt. Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα επιτεύγματα τόσο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας όσο και των ομάδων του εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο έργο και τις δράσεις του.

rsz pierrakakis 

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στο stand του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT στη 84η ΔΕΘ όπου ενημερώθηκε για τη Sui Generis Seat από τον δημιουργό της Γιώργο Σινάνη. Στο κέντρο, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT Γιώργος Κόκκας.

rsz pyatt 

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, με την Άλεξία Σταμπουλίδου της Mooro Superfoods και τον Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

rsz act hub tif2019 

Γιώργος Σινάνης της Sui Generis Seat, Γιώργος Κόκκας Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT, Άλεξία Σταμπουλίδου της Mooro Superfoods.

 

Share