Loading...
Ημέρα Γνωριμίας του CTY Greece στη Λευκωσία

Ημέρα Γνωριμίας του CTY Greece στη Λευκωσία

Έναν καινούριο συναρπαστικό κόσμο γνώσης παρουσιάζει το Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στην ανοιχτή και δωρεάν Ημέρα Γνωριμίας που διοργανώνει στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (The English School). H εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus, και απευθύνεται σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Στην Ημέρα Γνωριμίας οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης.
• Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν στα ελληνικά ένα από δύο μαθήματα Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι εν Δράσει! και Ο Συναρπαστικός Κόσμος των Πιθανοτήτων.
• Οι μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν στα αγγλικά ένα από τα δύο μαθήματα Principles of Engineering και Introduction to Biomedical Sciences.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece, και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής έως τις 19 Νοεμβρίου 2019 στο http://bit.ly/CTYGreece-Nicosia
Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

 To CTY Greece

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα – θερινά, διαδικτυακά (online) και Σαββατοκυριάκου- μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, σε περισσότερους από 5.000 μαθητές με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Είναι μέλος του European Council for High Ability (ECHA) και σύμβουλός του είναι το Center for Talented Youth του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Μεγάλοι δωρητές είναι ο Όμιλος Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Intrasoft International, και η Star Bulk Carriers Corp. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.
Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.
Προκειμένου να συμμετέχει ένας μαθητής στα προγράμματα αυτά, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται προετοιμασία και φέτος θα διεξαχθούν σε 12 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι εξετάσεις στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2020 στη Λευκωσία και στη Λεμεσό .

 Υποτροφίες για τους μαθητές της Κύπρου

Από το 2013 και μέχρι σήμερα 624 μαθητές από την Κύπρο έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ 122 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Από αυτούς, 67 μαθητές συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα και σε 28 παιδιά χορηγήθηκαν υποτροφίες.
To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις του CTY Greece και τα οικονομικά κριτήρια.
Η Lidl Cyprus, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 0030 2310 398 253, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.cty-greece.gr

 

Share