Loading...
“Voting in America” Διαδικτυακή εκδήλωση από το Dukakis Center του ACT

“Voting in America” Διαδικτυακή εκδήλωση από το Dukakis Center του ACT

Ενόψει των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ το Dukakis Center του ACT -American College of Thessaloniki διοργανώνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Charles Stewart ΙΙΙ, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Massachusetts Institute of Technology (MIT). O προσκεκλημένος είναι από τους κορυφαίους και πιο έγκυρους εκλογολόγους των ΗΠΑ με αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα και παρουσία στα μεγαλύτερα αμερικανικά και διεθνή ειδησεογραφικά μέσα. Επίσης, έχει ιδρύσει και διευθύνει το MIT Election Data and Science Lab, και είναι συνδιευθυντής των Caltech/MIT Voting Technology Project και Stanford-MIT Healthy Elections Project.

Καθώς οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως - με επιστολική ψήφο - και ενώ o κομματικός ενθουσιασμός κορυφώνεται, πολλοί ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν εάν η ψήφος τους θα καταμετρηθεί και πότε θα ανακοινωθεί ο νικητής των εκλογών. Θα καταφέρουν άραγε το ταχυδρομικό και το εκλογικό σύστημα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα γίνει το αποτέλεσμα δεκτό από το εκλογικό σώμα;

Ο Charles Stewart ΙΙΙ θα συζητήσει με τον David Wisner, Διευθυντή του Dukakis Center του ACT και ειδικό σε θέματα αμερικανικής πολιτικής, για τις φετινές εκλογές, τους δύο υποψηφίους - Donald J. Trump και Joe Biden - και τις πολιτικές τους εκστρατείες, που διεξάγονται εν μέσω πανδημίας, σε ένα κλίμα οικονομικής αστάθειας και πρωτοφανούς ανησυχίας των ψηφοφόρων για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με τη δράση αυτή, το Dukakis Center συνεχίζει τις εκδηλώσεις με θέμα τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις πολιτικές διαδικασίες ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τα κοινά. Το 2018 το Dukakis Center είχε διοργανώσει στην Αθήνα σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ ανοιχτή συζήτηση με αφορμή τις ενδιάμεσες εκλογές (Midterms) στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή ομιλητών με βαθιά γνώση του πολύπλοκου αμερικανικού εκλογικού συστήματος. Ανάμεσα τους ήταν και ο Charles Stewart III.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Zoom στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/83339908386

Ενδεικτική αρθρογραφία του Charles Stewart III:

Actually, We Will Know a Lot on Election Night (The Wall Street Journal)

The Looming Threat to Voting in Person, (The Atlantic)

With Six Weeks to the Election, Six Ways to Protect It (The New York Times)

Περισσότερες πληροφορίες για τον ομιλητή: https://polisci.mit.edu/people/charles-stewart-iii

Dukakis Center Charles Stewart III 2018

Ο Charles Stewart III, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Dukakis Center “The Future of Voting in America” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ στις 14 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. (Photo credit: Αστέριος Γούσιος)

 

Share