Loading...
Ο Michael Dukakis για τις Αμερικανικές Εκλογές και τον αντίκτυπό τους στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Michael Dukakis για τις Αμερικανικές Εκλογές και τον αντίκτυπό τους στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 16:00, ο Ελληνοαμερικανός πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Michael Dukakis, θα σχολιάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και την προέκτασή του στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας σε μία δημόσια τοποθέτησή του που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Michael Dukakis διατέλεσε επί τρεις θητείες Κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης (1974, 1982, 1986) και το 1986 αναδείχθηκε ως ο πιο επιτυχημένος Κυβερνήτης της χώρας. Το 1988 διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ με αντίπαλο τον George Bush. Το 1991 αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή και αφοσιώθηκε στον ακαδημαϊκό χώρο. Έκτοτε διατηρεί τη θέση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Northeastern και του Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA).  

Michael Dukakis ACT

Η εκδήλωση διοργανώνεται από Dukakis Center του American College of Thessaloniki (ACT) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή του David Wisner, Εκτελεστικού Διευθυντή του Dukakis Center και του Καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου, Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Με τη δράση αυτή, το Dukakis Center συνεχίζει τις εκδηλώσεις με θέμα τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις πολιτικές διαδικασίες ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τα κοινά.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, στις 16:00:

Share