Loading...
«Δι-λύματα της Πανδημίας»: Διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια

«Δι-λύματα της Πανδημίας»: Διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια

Ο Σύλλογος Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, στις 18:30, με τίτλο «Δι-λύματα της πανδημίας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κολλεγίου Ανατόλια, και είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Οι ομιλητές Αθανάσιος ΕξαδάκτυλοςΠρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ο καθηγητής Νίκος ΠαπαϊωάννουΠρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα παρουσιάσουν πρόσφατα στοιχεία και επιστημονικά ευρήματα, και θα κάνουν εκτιμήσεις και προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο κ. Εξαδάκτυλος θα μιλήσει για τα διλήμματα που απασχολούν την κοινωνία σχετικά με τους εμβολιασμούς, τη λειτουργία των σχολείων, το άνοιγμα της αγοράς, τις μεταλλάξεις της νόσου COVID – 19 και την ενδοοικογενειακή διασπορά.

Ο κ. Παπαϊωάννου θα αναφερθεί στην προγνωστική αξία της μέτρησης ιικού φορτίου στα λύματα ως σπουδαίου εργαλείο για την ανίχνευση και μελέτη της νόσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεπιστημονική ομάδα ερευνητών που συστάθηκε στο ΑΠΘ και ανιχνεύει το επίπεδο της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού στα αστικά υγρά απόβλητα, θεωρείται πρωτοπόρος στη μελέτη των λυμάτων μία πρακτική που υιοθέτησε η υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και η Ευρώπη. 

 Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου.

Για να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε με ερωτήσεις στην εκδήλωση απαιτείται εγγραφή στο παρακάτω link http://bit.ly/3qr2veT

Ο Σύλλογος Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια ιδρύθηκε το 1985 ως μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές σωματείο με στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Αποστολή του είναι να εξασφαλίζει δωρεές και χορηγίες για την κάλυψη σημαντικών εκπαιδευτικών αναγκών και υποδομών του Κολλεγίου Ανατόλια και να ενισχύει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

 

Share