Loading...
«Μαθαίνεται άραγε η ευτυχία;» Eκδήλωση του Τμήματος Ψυχολογίας του ACT με τον Αναστάσιο Σταλίκα, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Μαθαίνεται άραγε η ευτυχία;» Eκδήλωση του Τμήματος Ψυχολογίας του ACT με τον Αναστάσιο Σταλίκα, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ένα από τα ζητούμενα της σημερινής εποχής, η ανάπτυξη της θετικότητας, είναι το θέμα της ανοιχτής διά ζώσης εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του ACT – American College of Thessaloniki, την Παρασκευή 13 Μαίου 2022, στις 17:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητής είναι ο Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ), που έχει διατελέσει Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Ο καθηγητής θα μιλήσει για τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, τα συστατικά της ευτυχίας, την ψυχική ανθεκτικότητα, τους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να γίνει περισσότερο ευτυχισμένος και αν τελικά το κυνήγι της ευτυχίας μάς καθιστά δέσμιούς του. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ Αιμιλίζα Στεφανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Συντονίστρια των Προγραμμάτων Ψυχολογίας του ACT - Αmerican College of Thessaloniki.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα για τον ορισμό της ευτυχίας, τις μεθόδους ανάπτυξης της θετικότητας, καθώς και τους μύθους και τις αλήθειες που αφορούν στη θετική ψυχολογία.

  • H εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, για να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση https://bit.ly/3OVmu2V
  • Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στον χώρο της εκδήλωσης

 Σύντομο βιογραφικό Αναστάσιου Σταλίκα

Ο Αναστάσιος Σταλίκας είναι καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ). Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Concordia University στο Μόντρεαλ του Καναδά και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Ottawa του Καναδά. Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία έχοντας διατελέσει Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα κλινικής, συμβουλευτικής, οργανωτικής και οικονομικής Ψυχολογίας ενώ ειδικεύεται σε ζητήματα μεθοδολογίας έρευνας και στατιστικής. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και περιοδικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων με επίκεντρο την Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Διδάσκει επίσης στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ. Η ΕΕΘΕΨΥ αποτελεί τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα που ασχολείται με την επιστημονική συνεισφορά της Θετικής Ψυχολογίας στη Ελλάδα συμμετέχοντας ενεργά στην διεθνή ερευνητική κοινότητα και συμβάλλοντας στην παραγωγή και ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης.

Πρόγραμμα

17:00 - 17:45   Προσέλευση - Εγγραφές

17:45 - 18:00   Χαιρετισμοί

18:00 - 19:30   Ομιλία Αναστάσιου Σταλίκα

19:30 - 20:00   Q&A - Ερωτήσεις από το κοινό

20:00 – 21:00  Κοκτέιλ

  • Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν αναρτημένες ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών των φοιτητών Ψυχολογίας του ACT 

Share