Loading...
«Δεξιότητες του 21ου αιώνα και προσωπική ευημερία στην εκπαίδευση»: Επιμορφωτική Ημερίδα του Kassandra Center for Educational Excellence

«Δεξιότητες του 21ου αιώνα και προσωπική ευημερία στην εκπαίδευση»: Επιμορφωτική Ημερίδα του Kassandra Center for Educational Excellence

Η απόκτηση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα που καλούνται να αποκτήσουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχολικού περιβάλλοντος μάθησης, που διασφαλίζει ταυτόχρονα την ευεξία και ευημερία των μελών της κοινότητας, είναι το θέμα της επιμορφωτικής ημερίδας που διοργανώνει το νεοσυσταθέν Kassandra Center for Educational Excellence - Κέντρο Εκπαιδευτικής Αριστείας του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, από τις 9:30 π.μ. έως τις 14:30 στις νέες εγκαταστάσεις του Anatolia Elementary School (Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ανατόλια).

AES Campus min

Η ανοιχτή και δωρεάν εκδήλωση απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές, σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ερευνητές και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σκοπός της είναι να αναδείξει τις πρόσφατα αυξημένες υποχρεώσεις του σύγχρονου εκπαιδευτικού, ο οποίος καλείται να υποστηρίξει την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών, όχι μόνο ως προς τη νοητική τους ανάπτυξη και την απόκτηση δεξιοτήτων 21ου αιώνα, αλλά και την κοινωνικό-συναισθηματική τους καλλιέργεια.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων, και Ειδικός Σύμβουλος για την Εκπαιδευτική Πολιτική του Γενικού Γραμματέα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ/OECD). Ο βραβευμένος Γερμανός φυσικός, μαθηματικός, στατιστικολόγος και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, είναι επικεφαλής του Διεθνούς Προγράμματος Αξιολόγησης Μαθητών PISA καθώς και άλλων μέσων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την εισαγωγή καινοτομιών στις εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές.

Andreas Schleicher CEE Speaker

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρια για τους συμμετέχοντες στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Πρακτικές κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης στο σχολικό πλαίσιο
  • Εκπαιδευτική αξιοποίηση της Εικονικής και της Επαυξημένης πραγματικότητας
  • Καλλιεργώντας σύγχρονες δεξιότητες του 21ου αιώνα: Η προσέγγιση της Σχεδιαστικής Σκέψης  
  • Green edu - Πράσινη Εκπαίδευση για ένα βιώσιμο μέλλον

Η εγγραφή γίνεται μέσω του link http://anatolia.edu.gr/el/21st-century-skills

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την επιμορφωτική ημερίδα, καθώς και οδηγίες πρόσβασης στον χώρο της εκδήλωσης.

 

Το Kassandra Center for Educational Excellence - Κέντρο Εκπαιδευτικής Αριστείας του Κολλεγίου Ανατόλια δημιουργήθηκε το 2021 με στόχο να μεταμορφώσει το εκπαιδευτικό τοπίο στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή εμπνέοντας τους εκπαιδευτικούς να καινοτομούν, να ερευνούν, να διδάσκουν και να μαθαίνουν ώστε να προάγουν την εκπαιδευτική αριστεία προς όφελος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας. Το Κέντρο επιδιώκει να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τόσο του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας, προσφέροντας: επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, πρόσβαση σε μεθοδολογικά εργαλεία και εξοικείωση με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις και στρατηγικές που βασίζονται στην έρευνα με γνώμονα την ακαδημαϊκή εξέλιξη παράλληλα με την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. 

Share