Loading...
Σε 275 μαθητές και μαθήτριες τα φετινά βραβεία του CTY Greece
Ο Παναγιώτης Καρδάσης, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων της Eurobank, δωρήτριας του προγράμματος, απένειμε βραβεία στους μαθητές/τριες Γυμνασίου στην τελετή της Αθήνας

Σε 275 μαθητές και μαθήτριες τα φετινά βραβεία του CTY Greece

Η τελετή απονομής των βραβείων του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή στον κύκλο του καινοτόμου προγράμματος. Συνεχίζοντας μία πρακτική που έχει καθιερώσει το Πανεπιστήμιο του Johns Hopkins, το CTY Greece απονέμει κάθε χρόνο βραβεία σε όλα τα παιδιά που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις του. Ο εξετάσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Μέσω αυτών εξασφαλίζεται η πρόσβαση παιδιών με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες τόσο στα καινοτόμα προγράμματα του CTY Greece όσο και στις υποτροφίες που προσφέρει το Κέντρο με την υποστήριξη των δωρητών του.

Φέτος απονεμήθηκαν βραβεία σε 275 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, σε τέσσερις τελετές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη και στις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι φετινές εκδηλώσεις έγιναν για πρώτη φορά διά ζώσης μετά την έναρξη της πανδημίας, παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων των υποστηρικτών του προγράμματος. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ο ιδρυτικός δωρητής του CTY Greece. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η Eurobank και η Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Netcompany-Intrasoft, η Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η - AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

«Τα παιδιά αυτά αποτελούν μία πολύτιμη πηγή πνευματικού πλούτου για κάθε κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του CTY Greece, και αναγνώρισε την καθοριστική συνεισφορά όλων των υποστηρικτών του προγράμματος καθώς «χάρη σε αυτούς 1.570 μαθητές και μαθήτριες έχουν παρακολουθήσει προγράμματά του με υποτροφία, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 52% των μαθητών (κατά μέσο όρο από την έναρξη του προγράμματος το 2014) και σε χρηματικό ποσό άνω του 1.5 εκ. ευρώ».

Η Δρ Χάιδω Σαμαρά, Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Θεμάτων του CTY Greece ενημέρωσε σχετικά με τη σημασία του βραβείου, τις επιλογές που προσφέρει στα παιδιά ως «επίσημα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας του CTY», καθώς και τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και απόκτησης φίλων με κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς προβληματισμούς και στόχους.

Στη Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν 117 μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στις εξετάσεις. Βραβεία απένειμε η Χριστίνα Αμοιραδάκη, Senior Manager της Deloitte, δωρήτριας εταιρίας του προγράμματος.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές για 158 μαθητές και μαθήτριες. Η Δρ Σοφία Χάσκου, Διευθύντρια του Θερινού Προγράμματος του CTY Greece στην Αθήνα, έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην εξαιρετική ακαδημαϊκή εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Η επίδοση των βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού έγινε από την Αρίστη Σταθακοπούλου της Διεύθυνσης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και στους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου από τον Παναγιώτη Καρδάση, Διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων της Eurobank. Η Μαίρη Κυριακού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Aegean Airlines, έκανε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία των δωρεών για την υποστήριξη του προγράμματος και ευχήθηκε στους μαθητές και μαθήτριες καλή πρόοδο. 

  • Εξετάσεις του CTY Greece σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Οι εγγραφές για τις εξετάσεις του CTY Greece. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Οκτώβριο 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με εγγραφή στην ιστοσελίδα https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ.

 

CTY Greece Awards Ceremonies donors

Από αριστερά: Χάιδω Σαμαρά, Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Θεμάτων του CTY Greece, Δέσποινα Λαζάρου, μία από τις πρώτες μαθήτριες του CTY Greece το 2013, Ιωάννα Κιοσσέ, συντονίστρια ιστοσελίδας, και Αρίστη Σταθακοπούλου, Διεύθυνση Δωρεών, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μαίρη Κυριακού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Aegean Airlines, Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του CTY Greece.

 

CTY Greece Awards Thessaloniki

Στην τελετή της Θεσσαλονίκης βραβεία απένειμε η Χριστίνα Αμοιραδάκη, Senior Manager της Deloitte, δωρήτριας εταιρίας του προγράμματος.

 CTY Greece Thessaloniki Award Ceremony

 Στην Τελετή Απονομής στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου 2022 βραβεύτηκαν 117 μαθητές και μαθήτριες.

 

CTY Greece Athens Award Ceremony

Στην Τελετή Απονομής στην Αθήνα στις 9 Οκτωβρίου 2022 βραβεύτηκαν 158 παιδιά.

Share