Loading...
Το επενδυτικό περιβάλλον: Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Το επενδυτικό περιβάλλον: Προκλήσεις και Ευκαιρίες

Το επενδυτικό τοπίο στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και η πρόσθετη αξία που δημιουργούν στις επενδύσεις η Βιώσιμη Ανάπτυξη και οι πρακτικές ESG θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνει το ACTAmerican College of Thessaloniki σε συνεργασία με την Optima bank, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 18:30, στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις για επενδυτικές ευκαιρίες στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και οι προοπτικές βασικών επενδυτικών κατηγοριών. Παράλληλα, θα συζητηθεί ο ρόλος της βιώσιμης ανάπτυξης και το αντίκτυπο της ενσωμάτωσης των πρακτικών ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική διακυβέρνηση), στις επενδύσεις και στην κοινωνία.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι εκπρόσωποι δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο: ο George Juscsak, Executive Director, Senior Sales Executive CEE, της J.P. Morgan Asset Management, και ο Δημήτριος Μπατζής, Head of Greece, Cyprus and Malta CEE & Mediterranean Retail της Schroders. Τις τάσεις και εξελίξεις στην εγχώρια αγορά θα αναλύσει ο Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, CEO, Optima asset management ΑΕΔΑΚ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του ACT Business School.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό που μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο παρακάτω link: https://bit.ly/3T0gYgm

 Πρόγραμμα

18:00 - 18:30 Προσέλευση

18:30 - 18:45 Χαιρετισμοί

18:45 – 19:30 Ομιλίες

  • Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, CEO, Optima asset management ΑΕΔΑΚ

‘’Οι εξελίξεις και τάσεις στην ελληνική αγορά’’

  • George Juscsak, Executive Director, Senior Sales Executive CEE, J.P. Morgan Asset Management,

“Οι εξελίξεις και τάσεις στις διεθνείς αγορές’’

  • Δημήτριος Μπατζής, Head of Greece, Cyprus and Malta CEE & Mediterranean Retail, Schroders

“Βιώσιμη Ανάπτυξη: Πως δημιουργεί αξία σε κοινωνία και επενδύσεις“

19:30 – 21:00 Cocktail

 

Βιογραφικά Ομιλητών 

  • Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, CEO, Optima asset management ΑΕΔΑΚ

Ο Αριστοτέλης Παναγιωτάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Optima asset management ΑΕΔΑΚ από τον Ιούλιο του 2007. Απασχολείται στον τραπεζικό κλάδο και τον τομέα των επενδύσεων από το 1999. Την περίοδο 1999-2007 εργάστηκε στην EFG Eurobank Ergasias όπου και ασχολήθηκε κυρίως με τις Επενδυτικές Εταιρείες αλλά και την ΕΠΕΥ της τράπεζας. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ, Διευθυντής Επενδύσεων της ΠΡΟΟΔΟΣ Ελληνικές Επενδύσεις ΑΕΕΧ, Διευθυντής Επενδύσεων της ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΕΕΧ, και Διευθυντής της EFG Eurobank Asset Management στην οποία διαχειριζόταν το trading χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιστημονικός τεχνικός σύμβουλος σε μεταλλουργικές και κατασκευαστικές εταιρείες (1993-1998). Είναι διπλωματούχος μεταλλειολόγος μεταλλουργός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA in Finance) από το Stirling University. Επίσης είναι πιστοποιημένος διαχειριστής χαρτοφυλακίων και market maker παραγώγων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  • George Juscsak, Executive Director, Senior Sales Executive CEE, J.P. Morgan Asset Management

Ο George Juscsak είναι Εκτελεστικός Διευθυντής και Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων για την J.P. Morgan. Διαθέτει περισσότερα από 22 χρόνια εμπειρίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ και διεθνώς. Στην τρέχουσα θέση του, με έδρα τη Βιέννη, είναι υπεύθυνος και επιβλέπει τις δραστηριότητες πωλήσεων της J.P. Morgan Asset Management στην Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία. Τα προηγούμενα χρόνια είχε εργαστεί στη Wall Street ως μέλος της J.P. Morgan Investment Bank. Ως Αντιπρόεδρος συμμετείχε στο Portfolio Strategies Group και συνεργάστηκε με θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ και του εξωτερικού. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Bear Stearns στη Νέα Υόρκη και στο Τμήμα Κεφαλαιαγορών της AmTrust Bank στο Οχάιο. Ο κ. Juscsak είναι κάτοχος διπλώματος MBA από το Case Western University και πτυχίου/πιστοποίησης ορκωτού λογιστή. Είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Szent István University (SZIE) και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής MSc in Finance του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης.

  • Δημήτριος Μπατζής, Head of Greece, Cyprus, and Malta CEE & Mediterranean Retail (Επικεφαλής Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας CEE & Mediterranean Retail), Schroders

Ο Δημήτριος Μπατζής είναι Επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και υπεύθυνος για την επιχειρηματική και στρατηγική ανάπτυξη. Εντάχθηκε στη Schroders στη Φρανκφούρτη το 2017 ως Υπεύθυνος Πωλήσεων για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Το 2016 έως και το 2017 εργάστηκε για την Deutsche Bank. Την περίοδο 2013-2016 ήταν Product Manager Treasury στην Bank of China στη Φρανκφούρτη, ως υπεύθυνος για τη διάθεση ομολόγων της τράπεζας και τη δημιουργία σχέσεων με Γερμανούς θεσμικούς πελάτες. Μεταξύ του 2009 και 2013 ήταν trader στην Ελβετία. Ο κ. Μπατζής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Goethe University Frankfurt και κατέχει πιστοποίηση CFA ESG.

 

Share