Loading...
ECHA 2024 - Expanding Horizons: The Odyssey of Talents and Gifts

ECHA 2024 - Expanding Horizons: The Odyssey of Talents and Gifts

 

Στη Θεσσαλονίκη η διοργάνωση του 19ου Διεθνούς  Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες/European Council for High Ability (ECHA

από το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/CTY Greece και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ECHA

H επιτυχημένη διεκδίκηση της διοργάνωσης για τη Θεσσαλονίκη

αναδεικνύει ένα καίριο θέμα της εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή

Μετά από 17 διαφορετικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες*, η Θεσσαλονίκη θα είναι η επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες/ European Council for High Ability (ECHA).

Έπειτα από μια επιτυχημένη διαδικασία διεκδίκησης, το συνέδριο του ECHA για το 2024  θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Το 19ο Διεθνές Συνέδριο ECHA2024, συνδιοργανώνεται από το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ECHA. Πρόκειται για μία διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, ένα συνέδριο το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με 15 παράλληλες αίθουσες που θα φιλοξενήσουν συνολικά 300 συνεδριάσεις και 500 συμμετέχοντες/ουσες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Άτομα με Υψηλές Ικανότητες (ECHA) είναι ένας Ευρωπαϊκός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας, της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης στον τομέα των υψηλών ικανοτήτων, προκειμένου να συμβάλει στη βέλτιστη ανάπτυξη και ευημερία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 2.000 μέλη σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο,  το ECHA είναι η μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία στο πεδίο στην Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες διεθνώς.

Στόχος του συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως δίκτυο επικοινωνίας για την προώθηση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ατόμων που ασχολούνται ή συνδέονται με το αντικείμενο των υψηλών  ικανοτήτων – εκπαιδευτικούς, ερευνητές, ψυχολόγους, γονείς και τους ίδιους τους ανθρώπους με υψηλές ικανότητες.

Κορυφαίοι/ες προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις μέσα από ομιλίες και εργαστήρια, τα οποία θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στο εκάστοτε θέμα. Επιπλέον, θα διοργανωθούν συμπόσια, συνεδρίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε ποικίλες θεματικές ενότητες με σκοπό την προαγωγή της θεωρίας και της έρευνας στο πεδίο, τη σύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με τα πεδία εφαρμογής, τη διατύπωση προτάσεων εφαρμογής, και την ενίσχυση  διεθνών συνεργασιών.

Εκτός από μια μοναδική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διεθνή διοργάνωση, το ECHA2024 θα αποτελέσει και μια σημαντική ευκαιρία για τους  Έλληνες  εκπαιδευτικούς, ερευνητές, στελέχη και επιστήμονες της εκπαίδευσης, ψυχολόγους καθώς και άτομα με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες, να συναντήσουν την αντίστοιχη διεθνή κοινότητα και να ενημερωθούν για την έρευνα και τις εκπαιδευτικές πρακτικές σε όλον τον κόσμο.

*Ζυρίχη - Ελβετία (1988), Βουδαπέστη - Ουγγαρία (1990), Μόναχο – Γερμανία (1992),  Nijmegen - Ολλανδία (1994),  Βιέννη – Αυστρία (1996), Οξφόρδη – Ηνωμένο Βασίλειο (1998), Debrecen - Ουγγαρία (2000), Ρόδος - Ελλάδα (2002), Παμπλόνα - Ισπανία (2004), Lahti - Φινλανδία (2006), Πράγα – Τσεχία (2008), Παρίσι - Γαλλία (2010), Münster - Γερμανία (2012), Λιουμπλιάνα - Σλοβενία (2014), Βιέννη – Αυστρία (2016), Δουβλίνο - Ιρλανδία (2018), Χάγη - Ολλανδία (2022).

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

https://echa2024.gr/

Share