Loading...

Πολιτική Απορρήτου για Αιτήσεις Εργασίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΣΧΥΟΣ: 25 ΜΑΪΟΥ 2018

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία «Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια», με έδρα στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α., και δραστηριότητα στην Ελλάδα, εφεξής «Κολλέγιο Ανατόλια», λειτουργεί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το Κολλέγιο Ανατόλια ως υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων καθορίζει τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας αυτών σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 ΕΕ (GDPR) για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, και την εν γένει εφαρμοστέα νομοθεσία.

Αυτή η ειδοποίηση περί απορρήτου περιγράφει με ποιον τρόπο το Κολλέγιο Ανατόλια χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε κατά την αίτησής σας για εργασία. 

Τo Κολλέγιο Ανατόλια συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα εκείνα που είναι απαραίτητα, κατάλληλα και σχετικά, με τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης σας για εργασία, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και τη σχετική ελληνική νομοθεσία.

Μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας με τους παρακάτω τρόπους: 

• Α. Με την επίσκεψη στον σύνδεσμο  Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περίπτωση που αιτείστε για θέση εκπαιδευτικού στο Νηπιαγωγείο/Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο. 

• Β. Με την επίσκεψή σας στον σύνδεσμο Εκπαιδευτικούς για το American College of Thessaloniki (ACT) σε περίπτωση που αιτείστε για θέση εργασίας ως εκπαιδευτικός στο τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών ACT – American College of Thessaloniki. 

• Γ. Με την επίσκεψη στον σύνδεσμο Διοικητικό και Εργατοτεχνικό Προσωπικό για ευκαιρίες απασχόλησης για το διοικητικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το έγγραφο για να κατανοήσετε πώς το Κολλέγιο Ανατόλια χρησιμοποιεί και προστατεύει τις πληροφορίες που παρέχετε.

1. Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΑΣ

Υποβάλλοντας την αίτησή σας:

• Δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί την παρούσα Πολιτική  Απορρήτου για τους Αιτούντες Εργασία.

• Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την παρούσα ειδοποίηση.

• Δηλώνετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε στην αίτησή σας είναι πλήρεις, ακριβείς και αληθείς και κατανοείτε ότι οι εσφαλμένες δηλώσεις ενδέχεται να οδηγήσουν στην απόρριψη της αίτησης.

• Εξουσιοδοτείτε το Κολλέγιο Ανατόλια να επαληθεύει τις δηλώσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα αίτηση και να πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους αναφοράς.

Το Κολλέγιο Ανατόλια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για τους Αιτούντες Εργασία που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα  https://anatolia.edu.gr/el/shetika/eukairies-karieras.

Εάν υποβάλετε την αίτησή σας μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος μιας τροποποιημένης Πολιτικής Απορρήτου, οι προσωπικές σας πληροφορίες θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με την ενημερωμένη εκδοχή της. Σας συνιστούμε να ελέγχετε την παρούσα πολιτική κάθε φορά που στέλνετε στο Κολλέγιο Ανατόλια πρόσθετα δεδομένα σχετικά με  την αίτησή σας. 

2. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΣΑΣ

Η Πολιτική Απορρήτου καλύπτει όλα τα δεδομένα υποψηφίου που υποβάλλονται στο Κολλέγιο Ανατόλια για τη διαδικασία πρόσληψης. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά:

  Ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας 

• Πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας σημείωμα ή στη συνοδευτική επιστολή, όπως ιστορικό εργασίας, ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεξιότητες και ικανότητες, προσωπικά ενδιαφέροντα, γνώση ξένων γλωσσών, αποτελέσματα ερωτηματολογίου

• Προτιμήσεις απασχόλησης και είδος αναζητούμενης απασχόλησης, δυνατότητα μετακίνησης

• Ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας για συστάσεις 

• Συστατικές Επιστολές

• Δεδομένα υγείας και πρόνοιας τα οποία απαιτούνται από τον νόμο ή από τη φύση των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού οργανισμού σε σχέση με την εργασία με ανήλικους ή ενήλικους μαθητές /σπουδαστές.

Το Κολλέγιο Ανατόλια μπορεί να συλλέγει δεδομένα απευθείας από εσάς ή από τρίτους, προκειμένου να επαληθεύει την αυθεντικότητα των υποβαλλόμενων εγγράφων, ή τις συστάσεις σας. Η διαδικασία εξαρτάται και από τη συγκατάθεσή σας, όταν αυτή ζητείται από τον νόμο. Για την αποφυγή αμφιβολιών, το Κολλέγιο Ανατόλια δεν αποδέχεται από τους αιτούντες οποιαδήποτε εμπιστευτική ή απόρρητη πληροφορία που αφορά την προηγούμενη θέση εργασίας τους και έχει έρθει σε γνώση των αιτούντων τους κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους σε προηγούμενους εργοδότες τους. 

3. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στην αίτησή σας (ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης) θα συγκεντρωθούν και θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας μόνο για να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής και σε σχέση με οποιαδήποτε μελλοντική απασχόλησή σας στο Κολλέγιο Ανατόλια. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογηθεί η αίτησή σας για απασχόληση στο Κολλέγιο Ανατόλια, για να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες σας, για να διενεργηθούν έλεγχοι συστάσεων, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε για περαιτέρω ευκαιρίες σταδιοδρομίας. 

Σε περίπτωση που η αίτησή σας καταλήξει σε προσφορά εργασίας και αποδοχή από μέρους σας, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα γίνουν μέρος του αρχείου εργαζομένου και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της πρόσληψης και της απασχόλησής σας. Η επεξεργασία των πρόσθετων προσωπικών δεδομένων, που θα υποβάλλετε για τη σύναψη της σύμβασης εργασίας και την εκτέλεσή της, θα ρυθμίζεται πλέον από την Πολιτική Απορρήτου για τους Εργαζόμενους του Κολλεγίου Ανατόλια, η οποία θα σας κοινοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο εκπαιδευτικός οργανισμός επεξεργάζεται στοιχεία για να διασφαλίσει ότι ο αιτών συμμορφώνεται με τις νομικές του υποχρεώσεις, όπως τη δυνατότητά του να εργαστεί στην Ελλάδα.

Το Κολλέγιο Ανατόλια έχει έννομο συμφέρον να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, και να τηρεί αρχεία της διαδικασίας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να επεξεργαστεί δεδομένα από τους αιτούντες εργασία, για να ανταποκριθεί και να αμυνθεί έναντι νομικών αξιώσεων.

Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρχή των ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση στην εργασία, το Κολλέγιο Ανατόλια μπορεί να επεξεργάζεται άλλες ειδικές κατηγορίες δεδομένων, όπως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. πληροφορίες σχετικά με την εθνική ή φυλετική καταγωγή, εθνικότητα, την υγεία, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις).

Για τους υποψηφίους που είναι επιλαχόντες στη διαδικασία επιλογής, το Κολλέγιο Ανατόλια είναι υποχρεωμένο να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με ποινικές καταδίκες και αδικήματα.

Στην περίπτωση που δεν παρέχετε προσωπικά δεδομένα 

Δεν έχετε καμία νομική ή συμβατική υποχρέωση να παρέχετε δεδομένα στο Κολλέγιο Ανατόλια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Ωστόσο, εάν δεν παρέχετε τις πληροφορίες, το Κολλέγιο Ανατόλια δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί την αίτησή σας ελλείψει των απαραίτητων πληροφοριών.

4. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του Κολλεγίου Ανατόλια – προσωπικό του Γραφείου Ανθρώπινου Δυναμικού, μέλη της Διοίκησης που συμμετέχουν σε επιτροπές επιλογής, διευθυντές, τμήμα Μηχανοργάνωσης- έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Εκτός από ό, τι ορίζεται σε αυτήν την Πολιτική ή όπως απαιτείται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τη νομοθεσία, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα μεταφερθούν σε τρίτους χωρίς άλλη ειδοποίηση ή τη ρητή συγκατάθεσή σας, όπου αυτή απαιτείται. 

ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 

Το Κολλέγιο Ανατόλια λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των δεδομένων σας. Διαθέτει εσωτερικές πολιτικές και ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας δεν θα χαθούν, δεν θα καταστραφούν τυχαία, δεν θα χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, δεν θα αποκαλυφθούν και δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά, άτομα εκτός από τους εξουσιοδοτημένους εργαζομένους μας στο πλαίσιο της ορθής εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα φυλάσσονται για περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο για τη διαδικασία πρόσληψης. Ως εκ τούτου, δεδομένα ανεπιτυχών αιτήσεων θα διαγράφονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης, εκτός αν συμπεριληφθούν στον εφεδρικό κατάλογο των αιτούντων για τη θέση, κατόπιν αιτήματός σας. 

Εκτός από τη χρήση των δεδομένων σας για τη θέση για την οποία έχετε υποβάλει αίτηση, το Κολλέγιο Ανατόλια μπορεί να διατηρήσει και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της αίτησής σας για να τα εξετάσει για θέσεις που θα προκύψουν στο μέλλον, αλλά μόνο με τη ρητή συγκατάθεσή σας και για μέγιστη περίοδο 12 μηνών.

Εάν δεν επιθυμείτε να διατηρηθούν τα δεδομένα σας και να τεθούν υπόψη του Οργανισμού για άλλες θέσεις, το Κολλέγιο Ανατόλια θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας αμέσως χωρίς περαιτέρω ειδοποίησή σας. 

6. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Μπορείτε να ασκήσετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα δεδομένα σας ως υποψήφιος:

• Το δικαίωμα ενημέρωσης. Αυτή η ειδοποίηση απορρήτου σάς παρέχει διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον το Κολλέγιο Ανατόλια επεξεργάζεται και διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Το δικαίωμα πρόσβασης. Σας επιτρέπεται οποτεδήποτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Οι πληροφορίες θα παρέχονται εντός 15 ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος. 

• Το δικαίωμα για διόρθωση/επικαιροποίηση. Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε και να επικαιροποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα αν είναι ανακριβή ή ελλιπή .

• Το δικαίωμα διαγραφής. Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για τη συνέχιση της επεξεργασίας τους.

• Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Έχετε το δικαίωμα να καταργήσετε την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

• Το δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης. Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας από την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

• Το δικαίωμα να αντιταχθεί σε μια απόφαση επιλογής που βασίζεται αποκλειστικά στην αυτοματοποιημένη επεξεργασία, όπως συνήθως συμβαίνει όταν οι αιτούντες φιλτράρονται από λέξεις-κλειδιά στο λογισμικό παρακολούθησης αιτημάτων. Τα άτομα πρέπει να ενημερώνονται όταν μια απόφαση έχει ληφθεί χρησιμοποιώντας μόνο αυτοματοποιημένη επεξεργασία και έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αναθεώρηση της απόφασης.

Αν θα θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα αυτά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Κολλεγίου Ανατόλια στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να λάβετε επιπλέον πληροφορίες για την υπόλοιπη διαδικασία.

7. ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την ειδοποίηση απορρήτου, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ομάδα Προσωπικών Δεδομένων Ανατόλια στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερες πληροφορίες για την Πολιτική Απορρήτου του Κολλεγίου Ανατόλια μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://anatolia.edu.gr/el/politiki-aporrhtou

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, οι αιτούντες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων www.dpa.gr 

Share

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.