Loading...
Μετονομασία του New Building του ACT σε Stavros Constantinidis Hall

Μετονομασία του New Building του ACT σε Stavros Constantinidis Hall

Τον Νοέμβριο του 2019 το Συμβούλιο των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια αποφάσισε να μετονομάσει το κτίριο New Building του ACT σε Stavros Constantinidis Hall προς τιμήν του Σταύρου Κωνσταντινίδη, αποφοίτου της τάξης του 1947, Εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια και ενός από τους πιο σημαντικούς ευεργέτες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

Χάρη στην υποστήριξή του - πάντα αθόρυβη, καίρια και διακριτική - περισσότεροι από 70 μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν με πλήρη υποτροφία τόσο στο Γυμνάσιο και Λύκειο όσο και στο ACT.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης διετέλεσε Έφορος του Κολλεγίου από το 1976 για 43 συναπτά χρόνια και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού, στη διεύρυνση της αποστολής και του κοινωνικού του ρόλου, μένοντας πάντα δίπλα του σε κάθε μικρή ή μεγάλη του ανάγκη. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2019 έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές όλων και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας επιγραφής έγιναν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 κατά τη διάρκεια μίας μικρής κλειστής τελετής, παρουσία της συζύγου του Λορέττας, της κόρης του Αγγελικής, του γιου του Κωνσταντίνου και της συζύγου του Δήμητρας Καριοφύλλη, καθώς και Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, στελεχών της Διοίκησης και του ACT.

«Διακρινόταν από μια έμφυτη ευγένεια και αντιμετώπιζε όλα τα θέματα με ευαισθησία. Έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τους νέους, τους οποίους βοήθησε χωρίς καμία διάθεση προβολής. Αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα στην ιστορία του σχολείου μας. Με ρεαλισμό αλλά και μία ιδιαίτερη αίσθηση των πραγμάτων, έφερνε στην επιφάνεια τα πιο βαθιά και κρίσιμα θέματα του σχολείου και της κοινότητάς μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος ευχαριστώντας ιδιαίτερα τη Λορέττα Κωνσταντινίδη για τη δική της συμβολή στο έργο του εκλιπόντος, και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη που και ο ίδιος ως Έφορος του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του αφήνοντας το δικό του ξεχωριστό στίγμα. Ο Δρ Βλάχος ευχαρίστησε επίσης τον αρχιτέκτονα Πέτρο Μακρίδη του αρχιτεκτονικού γραφείου «Π. Μακρίδης + Συνεργάτες» για την ευγενική δωρεά της καλαίσθητης επιγραφής και την έγκαιρη κατασκευή και παράδοσή της εν μέσω πανδημίας.

sk hall 3

«Να σε τιμά η alma mater σου είναι πολύ σπουδαίο» είπε η Λορέττα Κωνσταντινίδη ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ανέφερε πόσο βαθιά συγκινημένος ήταν ο πατέρας του για την μετονομασία του κτιρίου. Όλη η κοινότητα του Κολλεγίου Ανατόλια τού είναι βαθιά ευγνώμων για την προσφορά του, για τα «πολλά που έκανε για πολλούς» όπως είπε εμφανώς συγκινημένος και ο Άγγελος Μπίλλης, συμμαθητής του και Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της δημιουργίας του ACT. Πίστευε ότι το τριτοβάθμιο ίδρυμα είχε να προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καλύπτοντας κενά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιγραφή του κτιρίου Stavros Constantinidis Hall αντικρύζει την επιγραφή ενός άλλου εμβληματικού κτιρίου του campus: της Βιβλιοθήκης Bissell, που φέρει το όνομά του Εφόρου George Bissell, συμβολίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στον ελληνικό και αμερικανικό χαρακτήρα του Κολλεγίου Ανατόλια και την ανεκτίμητη ανιδιοτελή προσφορά των δύο ευεργετών και επιστήθιων φίλων.

sk hall 2

Share