Loading...
«Οδηγός ευημερίας για χαρούμενους και δημιουργικούς εφήβους». Ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

«Οδηγός ευημερίας για χαρούμενους και δημιουργικούς εφήβους». Ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια (Raphael Hall), το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece διοργανώνει μία ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι κεντρικοί ομιλητές είναι δύο κορυφαίοι ψυχολόγοι, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες: ο Dr. Tracy Cross, Καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Χαρισματικών και Ταλαντούχων μαθητών στο Κολέγιο William and Mary, στο Williamsburg της Virginia (ΗΠΑ), και η Dr. Jennifer Riedl Cross, Διευθύντρια Έρευνας στο William & Mary Center for Gifted Education.  Οι ομιλίες θα διεξαχθούν στα αγγλικά.  

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Οδηγός ευημερίας για χαρούμενους και δημιουργικούς εφήβους» και κατά τη διάρκειά της οι δύο διακεκριμένοι ομιλητές θα μεταφέρουν στο κοινό τα σημαντικότερα αποτελέσματα της πολύχρονης έρευνάς τους που προσφέρει τα μέσα με τα οποία οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά ώστε να ακολουθήσουν μια θετική πορεία στη ζωή τους αναπτύσσοντας τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

O Tracy L. Cross είναι Καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Χαρισματικών και Ταλαντούχων μαθητών στο Κολέγιο William and Mary, Williamsburg, Virginia, USA. Έχει συγγράψει περισσότερα από δέκα βιβλία, έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 άρθρα, και έχει παραθέσει ομιλίες σε περισσότερα από 300 συνέδρια και διετέλεσε επιμελητής πολλών επιστημονικών περιοδικών. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα από τους μεγαλύτερους φορείς της Αμερικής που ασχολούνται με την Εκπαίδευση Χαρισματικών-Ταλαντούχων παιδιών. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Χαρισματικά Παιδιά (TAG) και Επίτιμος Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NAGC).

H Jennifer Riedl Cross, Ph.D. είναι Διευθύντρια Έρευνας στο William & Mary Center for Gifted Education. Διδάσκει Εκπαιδευτική Ψυχολογία και μαθήματα σχετικά με την ανάπτυξη χαρισματικών ατόμων στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σχεδιασμού και Ηγεσίας. Η Dr. Riedl Cross είναι επιμελήτρια του ερευνητικού περιοδικού Gifted Child Quarterly του National Association for Gifted Children. Επίσης, μαζί με τον Dr. Tracy L. Cross συνέγραψαν το Εγχειρίδιο για Συμβούλους που υποστηρίζουν χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές, καθώς και βιβλία και άρθρα σχετικά με το θέμα της αυτοχειρίας στους εφήβους. Η Dr. Riedl Cross είναι μέλος της Εταιρείας Έρευνας για την Εφηβεία και της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

  • Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο για την εξασφάλιση της θέσης σας απαιτείται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3NIZh60
  • Για περισσότερες πληροφορίες CTY Greece 2310 398 253, 2310 332 625, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                         

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU CTY). Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoft, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Share