Loading...
Δραστηριότητες Rainbow

Δραστηριότητες Rainbow

Οι δραστηριότητες στο θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης Rainbow χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: ανακάλυψη, δημιουργία, δράση.

Ανακάλυψη

anakalipsi drastiriotites rainbow

Το μυαλό των μικρών παιδιών είναι γεμάτο περιέργεια. Χρειάζεται λοιπόν να τα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, απαντώντας σε κάθε τους ερώτηση. Στο Rainbow κάνουμε ακριβώς αυτό! Σε συνεργασία με το πρόγραμμα STEM, το παγκόσμιο πρόγραμμα επιστημών και τεχνολογίας για μικρούς μαθητές, καλλιεργούμε τον μικρό επιστήμονα που κρύβει μέσα του το παιδί σας, ικανοποιώντας την περιέργειά του.

Χρησιμοποιώντας Robotix, υπολογιστές, μηχανική και τα εργαστήρια του Ανατόλια, οι μικροί σας εξερευνητές θα μάθουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Στο Rainbow 2020, χρησιμοποιόντας τη ρομποτική, τους υπολογιστές αλλά και τα εργαστήρια του Ανατόλια, οι μικροί εξερευνητές θα κατασκευάσουν τα δικά τους ROV, καθώς επίσης θα μάθουν για τα μηχανήματα που χρησιμοποιόυνται για να εξερευνήσουν οι επιστήμονες τον βυθό της θάλασσας, τα ναυάγια, αλλά και πώς φροντίζουμε για την καθαριότητα των θαλασσών. Θα μελετήσουν τη σύσταση του νερού, καθώς επίσης θα μάθουν πώς αναπνέουν τα ψάρια.

Δημιουργία

dimiourgia drastiriotites rainbow

Η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο ζωγραφική και χειροτεχνίες, αποτελεί το κλειδί για την εμπνευσμένη και πρωτοποριακή επίλυση προβλημάτων, κάτι που πάντα πίστευε το Rainbow. Οι δημιουργικοί κατασκηνωτές θα ανακαλύψουν ό,τι αναζητούν στην άκρη του ουράνιου αυτού τόξου. Οι χειροτεχνίες, η μουσική και το θέατρο θα δώσουν παράλληλα στα παιδιά σας την ευκαιρία να εκφράσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο.

Φέτος, οι χειροτεχνίες και το θέατρο θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Με τη φαντασία τους, τα παιδιά θα φτιάξουν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνοντας έτσι τρόπους να βοηθήσουν το περιβάλλον. Θα συμμετέχουν εκτός από ατομικές και σε ομαδικές δραστηριότητες, με στόχο την ανακύκλωση και τον καθαρισμό των θαλασσών.

Δράση

drasi drastiriotites rainbow

Τα καλοκαίρια, θέλουν να περάσουν όμορφα. Γι’ αυτό και στο Rainbow φροντίζουμε να μαθαίνουμε... διασκεδάζοντας!

Οι εξερευνητές μας απασχολούνται διαρκώς με κάτι και έχουν αρκετό χρόνο να τρέξουν, να παίξουν και να κάνουν καινούργιους φίλους. Έχουν επίσης την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο ύπαιθρο.

… Ποιος είναι έτοιμος να βγει νικητής στις καθημερινές μας προκλήσεις και να διασκεδάσει κερδίζοντας βραβεία με την ομάδα του;

Στο Rainbow 2020: Under the Sea, θα παίξουν κυνήγι θησαυρού, καθώς και άλλα αμερικάνικα παιχνίδια, πέρα από τα καθιερωμένα. Θα γυμναστούν και θα αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αφού θα συνεργαστούν για να βρουν διάφορα κρυμμένα στοιχεία.

Μια μέρα στο Rainbow

day at rainbow

Τα παιδιά φτάνουν στο campus κάθε πρωί γύρω στις 8.30πμ, με ένα από τα λεωφορεία του Ανατόλια ή τους γονείς τους, μαζεύονται με τους φίλους τους και παίρνουν όλοι μαζί το πρωινό τους.

Η μέρα συνεχίζει στις 9πμ και συνδυάζει απόλυτα την Ανακάλυψη, τη Δημιουργία και τη Δράση.

Γύρω στις 10:30 γίνεται ένα μικρό διάλειμμα για ένα υγιεινό σνακ (όπως ένα φρούτο), τα παιδιά συζητούν για το τι θα ακολουθήσει, ανακαλύπτουν το campus και διασκεδάζουν με τους καινούριους τους φίλους.

Έπειτα επιστρέφουμε και πάλι στις κατασκευές, την ανακάλυψη και τη δημιουργία.

Μετά από ένα πλήρες γεύμα το μεσημέρι, μεταξύ 1.15-2:15μμ, τα παιδιά επιστρέφουν σε άλλη μία δραστηριότητα, προτού γυρίσουν στις αίθουσές τους για τελευταία φορά. Η αποχώρηση από το Rainbow γίνεται στις 3:30μμ, με τα παιδιά να είναι ήδη ενθουσιασμένα για την επόμενη μέρα.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας για τα επερχόμενα Rainbow Weekend Activities που διοργανώνουμε και στα οποία μπορείτε να πάρετε μία γεύση από όλα όσα ζούμε στο Rainbow το καλοκαίρι!

Share