Loading...
Menu

Δραστηριότητες STEM

Ενημερωθείτε για τα webinars, τους διαγωνισμούς και τα ταξίδια που διοργανώνει το Κέντρο STEM.

Webinar για μαθητές/-τριες Γυμνασίου-Λυκείου με την Uphostt και το Xanthi Techlab

Το STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με την Uphostt και την Αμερικανική Γωνιά της Ξάνθης, Xanthi Techlab, οργανώνουν webinar τεσσάρων courses για μαθητές/-τριες Γυμνασίου/Λυκείου του Ανατόλια, με τίτλο "eCommerce - Blog - Website Design & Development"

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 30/4
Wordpress Basics - Wordpress Deployment 

Εισαγωγή και γνωριμία με το Wordpress CMS. Αρχική εγκατάσταση και παραμετροποίηση, γνωριμία με το interface και τις βασικές λειτουργίες.

Σάββατο 7/5
Server Setup & Configuration - WooCommerce Deployment

Βασικές αρχές Server & Website Hosting. Πως δουλεύει ένας server, παραμετροποίηση και ρύθμιση με βάση την ιστοσελίδα που θέλουμε να αναπτύξουμε. Ανάπτυξη λειτουργιών eCommerce.

Σάββατο 14/5
Web Design & Development

Ανάπτυξη και σχεδιασμός ιστοσελίδας. Βασικές αρχές προγραμματισμού, σχεδιασμού και λειτουργίας μιας σύγχρονης πλατφόρμας eCommerce.

Σάββατο 21/5
Blogging & SEO - Finalizing Workshop

Αρθρογραφία και Search Engine Optimisation. Βασικές αρχές Digital Marketing και προσαρμογή μιας ιστοσελίδας στα δεδομένα των Μηχανών Αναζήτησης και Social Media.

Συμμετοχή
Το κόστος συμμετοχής για όλα τα webinar είναι 80€ . 

Η εγγραφή θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της παρακάτω google form:
https://forms.gle/oKhEpBsfYBDTcFrY8

Η πληρωμή θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:
GR26 0172 2390 0052 3907 0309 999
Δικαιούχος: Έφοροι Κολλεγίου Ανατόλια
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε το "Επώνυμο του ΠΑΙΔΙΟΥ" και δίπλα το "STEM IEEE".

Την Τρίτη 26/4 θα σταλεί στους εγγεγραμμένους μαθητές, στο mail που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής, google invitation με το link που θα ακολουθήσουν για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα webinar.

Reprogramming STEM weekends

Το STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και την ομάδα ASAT οργανώνουν ένα τριήμερο, για μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου του Ανατόλια, με τίτλο "Reprogramming STEM Weekends". Περιλαμβάνεται μία δια ζώσης δράση, το Σάββατο 12 Μαρτίου, και δύο webinars,την Κυριακή 13 Μαρτίου και το Σάββατο 19 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα:

1. Σάββατο 12/03/2022 - 12:00-15:00, Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου με τίτλο «AQUACYCLE: Βιώσιμη Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Λυμάτων στην Περιοχή της Μεσογείου» το οποίο υλοποιείται εντός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ENI CBC Med (Διασυνοριακής Συνεργασίας ENI «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου), η ομάδα του ΕΚΕΤΑ, ως συντονιστής εταίρος του έργου, θα ενημερώσει τους μαθητές της δράσης σχετικά με την προώθηση της πρακτικής της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων στις άνυδρες χώρες της Μεσογείου μέσα από την ανάπτυξη και επιδεικτική λειτουργία καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν ένα κυνήγι θησαυρού και γνώσεων με νικήτρια την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη .


2. Κυριακή 13/03/2022 και Σάββατο 19/03/2022 - 10:30-13:30, ASAT-Εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB, με εφαρμογές στα μαθηματικά και τη φυσική:
Στο online webinar αυτό θα γίνει μία εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB, σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος (13/03) θα καλύψει βασικές προγραμματιστικές έννοιες και την επίλυση μαθηματικών εξισώσεων. Στο δεύτερο μέρος (19/03) οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τμήματα ανάλογα με την τάξη στην οποία φοιτούν, έτσι ώστε κάθε τμήμα θα εφαρμόσει αυτά που έμαθε σε προβλήματα μαθηματικών και φυσικής που αντιστοιχούν στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών. Για την συμμετοχή στο σεμινάριο θα χρειαστεί οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα Octave (open source version της MATLAB) για να μπορέσουν να γράψουν τον δικό τους κώδικα.

Συμμετοχή

Το κόστος συμμετοχής αφορά μόνο τα webinar και είναι 40€ και για τα δύο. Η εγγραφή θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της παρακάτω google form: https://forms.gle/DWXKtg2hpH7DoxDp9

Η πληρωμή θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:
GR26 0172 2390 0052 3907 0309 999
Δικαιούχος. Έφοροι Κολλεγίου Ανατόλια
Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε το "Επώνυμο του ΠΑΙΔΙΟΥ" και δίπλα το "STEM ASAT".

Επισυνάπτεται φόρμα δήλωσης συγκατάθεσης για λήψη φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού για το πρόγραμμα του EKETA, την οποία παρακαλούμε να μας στείλετε συμπληρωμένη στο mail του STEM Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαγωνισμοί STEM

Οι διαγωνισμοί STEM που τρέχουν αυτό το διάστημα και στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές/-τριες του Κολλεγίου Ανατόλια είναι οι παρακάτω:

  • STEM STARS
  • Vodafone Generation Next
  • iGEM
  • ΒΕΑΜ -Particle Physics Cern Contest
  • IYNT- International Young Naturalist
  • First Lego League- FLL

STEAM for all

Το Center for STEM Education του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών STEMigrants.eu συνδιοργανώνουν το Διαγωνισμό “STEAM for all” υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  και προσκαλούν εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ έως ΣΤ’ τάξη Δημοτικού) από την Ελλάδα και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, εκπαιδευτικούς των Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ και των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) Δημοτικών Σχολείων καθώς και εκπαιδευτικούς μη τυπικής εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων (ηλικίας 6-11 ετών) να συμμετέχουν με τους μαθητές τους υλοποιώντας δραστηριότητες εκπαίδευσης STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εμπλοκή των μαθητών και των μαθητριών σε δραστηριότητες της εκπαίδευσης STEAM δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επικοινωνία, καθώς και να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από τις σχετικές επιστημονικές περιοχές μέσα από βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Το σύνολο των δραστηριοτήτων θα αναρτηθεί στο αποθετήριο STEMigrants.eu, έναν ιστότοπο που προωθεί την εκπαίδευση STEAM σε πολυπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να εμπλουτιστεί το αποθετήριο με δραστηριότητες οι οποίες έχουν ήδη υλοποιηθεί μέσα στην τάξη. Επιπλέον, καθώς θα είναι ελεύθερα προσβάσιμες από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους εκπαιδευτικούς να τις υλοποιήσουν με τους μαθητές τους.

Περισσοτερες πληροφοριες εδω

Ταξίδια STEM 

To 2022 δεν θα πραγματοποιηθούν ταξίδια STEM λόγω της πανδημίας.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead