Loading...

#educationFWD Το μέλλον της εκπαίδευσης, στο Κολλέγιο Ανατόλια

 

#educationFWD

Το μέλλον της εκπαίδευσης, στο Κολλέγιο Ανατόλια

Με τις δράσεις  #educationFWD το Κολλέγιο Ανατόλια επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την προσήλωσή του στην εκπαιδευτική καινοτομία.

Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν στόχο να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και να εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, φιλοξενώντας ομιλητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εκπαιδευτικών εξελίξεων και τη έρευνας. Ταυτόχρονα το  #educationFWD φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών με την  προώθηση της επικοινωνίας και του διαλόγου για την εκπαίδευση και τη μάθηση. Την οργάνωση των δράσεων έχει αναλάβει το Τμήμα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia College Instructional Design and Development). Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2012 στη Βιβλιοθήκη «Ελευθεριάδης» στο Κολλέγιο Ανατόλια, όπου  παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Wikipedia και οι δυνατότητες χρήσης της πλατφόρμας γνώσης ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Την παρουσίαση έκανε ο Κωνσταντίνος Σταμπουλής, διαχειριστής της Wikipedia και μέλος του Wikimedia Greece User Group. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό και συγγραφέα Will Richardson, με θέμα: «Η Μάθηση στον Δικτυωμένο Κόσμο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες του Κολλεγίου Ανατόλια.
Τον ίδιο μήνα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την κατανόηση των λειτουργιών του διαδραστικού πίνακα και τις δυνατότητες εφαρμογής του στην τάξη. Το σύστημα του διαδραστικού πίνακα (interactive whiteboard) είναι μια τεχνολογία προβολής και χειρισμού του ψηφιακού υλικού και των λειτουργιών του Η/Υ, παρόμοια με την οθόνη αφής, αν και παρέχει αυξημένες δυνατότητες φιλικού και ακριβούς χειρισμού. Το σεμινάριο έκανε ο Νίκος Φαχαντίδης. Ο αναπληρωτής Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας συνεχίζει τη συνεργασία του με το Κολλέγιο με στόχο την εξατομικευμένη υποστήριξη των εκπαιδευτικών του Ανατόλια οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία περιεχομένου για τον διαδραστικό πίνακα.

Share