Loading...

Ημέρα Γνωριμίας στην Κύπρο με το Center for Talented Youth Greece

 

 

25 Οκτωβρίου 2017

Ημέρα Γνωριμίας με το Center for Talented Youth Greece

Για μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

Αγγλική Σχολή  (The English School), Λευκωσία, Κύπρος

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, 9:30 – 12:00

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 2 Νοεμβρίου 

Με τη χορηγία της Lidl Cyprus

Το Center for Talented Youth (CTY) Greece  του Κολλεγίου Ανατόλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές της Κύπρου από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου στην Ημέρα Γνωριμίας που θα γίνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (The English School). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus και είναι δωρεάν.Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται έως τις 2 Νοεμβρίου.

Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα είναι διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις που φέτος θα διεξαχθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στη Λευκωσία. Οι εξετάσεις στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθούν στις 2 Δεκεμβρίου.

Την «Ημέρα Γνωριμίας» στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από δραστηριότητες και εμπειρίες μάθησης. Οι μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα από παρακάτω μαθήματα:

•           «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» και «Το Εργαστήρι του Συγγραφέα» (στα ελληνικά) για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

•           «Κρυπτολογία» και «CSI@CTY» (στα αγγλικά) για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του CTY Greece  και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής το CTY Greece. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα: www.anatolia.edu.gr/ctyevent έως τις 2 Νοεμβρίου 2017.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Υποτροφίες για τους μαθητές της Κύπρου

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 7.050 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2016 – 2017 παρακολούθησαν 758 μαθητές τα προγράμματά του. Από την Κύπρο έχουν πάρει μέρος 368 μαθητές στις εξετάσεις και από αυτούς οι  61 έχουν ήδη ζήσει τη συναρπαστική εμπειρία των θερινών μαθημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις του CTY Greece και τα οικονομικά κριτήρια. Η Lidl Cyprus, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας  40,000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el

Μέγας χορηγός του προγράμματος στην Κύπρο είναι η Lidl Cyprus. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.

 
 
 
 
 
 
 

Share