Loading...
Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στα STEM Επαγγέλματα: Ανοιχτό διαδικτυακό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας στα STEM Επαγγέλματα: Ανοιχτό διαδικτυακό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε επαγγέλματα των τομέων STEM παρουσιάζουν μέσα από το έργο τους διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και τη μακρινή Παταγονία. Η ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα και  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, στις 19:00.

Το webinar διοργανώνεται από το Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια (US College Counseling and Special Programs Office) και το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με την πλατφόρμα σχολικού επιστημονικού επαγγελματικού προσανατολισμού R.E.A.L. Science.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για τη διαθεματικότητα, την ποικιλομορφία και τις προοπτικές που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα επαγγέλματα των τομέων του STEM. Η εκδήλωση θα ανοίξει με σύντομο χαιρετισμό της Ελένης Σινοπούλου, Neuroscientist από το Πανεπιστήμιο του San Diego και επικεφαλής της ομάδας Real Science.

Οι τομείς που θα παρουσιαστούν είναι:

  • Φαρμακευτική Χημεία από την Άννα Μαρία Φαντέλ, ερευνήτρια στον σχεδιασμό και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων (Αθήνα)
  • Προγραμματισμός Η/Υ από τον Μανόλη Μακρή, προγραμματιστή (Λέρος)
  • Βιοφυσική από τη Μάρθα Βαρδάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα)  
  • Γενετική Διατροφολογία από τη Σουζάνα Ιωακειμίδου, κλινική διατροφολόγο (Ρόδος)
  • Ιστορία της Επιστήμης από τη Νάνσυ Μεγρέμη, R.E.A.L. Assistant Director (Αθήνα)
  • Παλαιοντολογία από τον Ευάγγελο Βλάχο, Γεωλόγο και Δρα Παλαιοντολογίας, ερευνητή του CONICET/ National Scientific and Technical Research Council στο Παλαιοντολογικό Μουσείου Egidio Feruglio του Trelew, στην επαρχία Τσουμπούτ της Παταγονίας (Αργεντινή). 

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στο παρακάτω link: http://bit.ly/Anatolia-STEM-April-10

Θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα στους ερευνητές είτε στην ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής είτε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε:

  • Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια, / US College Counseling and Special Programs Office, 2310398277, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Πέγκυ Περακάκη).
  • Κέντρο Εκπαίδευσης STEM Κολλεγίου Ανατόλια, 2310398289,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Βιργινία Αρβανίτη)

 

Share