Loading...

Το STEM στο Κολλέγιο Ανατόλια

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM  συντονίζει δραστηριότητες  Επιστήμης ,Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών που σχετίζονται με την  καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κολλέγιο Ανατόλια έχει υιοθετήσει  την προσέγγιση STEM τόσο μέσα στην τάξη, με ενότητες που βασίζονται στην διερευνητική μάθηση, όσο και εκτός της τάξης στο πλαίσιο ομίλων και προγραμμάτων για μετά το σχολείο και το Σαββατοκύριακο. Προσφέρουμε στους μαθητές μας τις γνώσεις και την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν καλλιεργώντας  δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν και να προσαρμοστούν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Άννα Παπαγεωργίου STEM Center

Σχεδιασμένο έτσι ώστε να υπογραμμίζει τη σχέση του με την επιστήμη, να σέβεται το περιβάλλον και παρέχοντας, παράλληλα, τα μέσα που απαιτεί μια διδασκαλία με βάση το νέο Εκπαιδευτικό Παράδειγμα του Κολλεγίου Ανατόλια.  Βρίσκεται στην πλευρά των Γυμνασίων και στεγάζει τα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, ένα Creativity Hall πολλαπλών χρήσεων και έναν ανοιχτό χώρο μάθησης.

Όλοι οι μαθητές  έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους για να υλοποιούν δραστηριότητες STEM. Όραμα του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM, μέσω του Anna Papageorgiou STEM Center, είναι η υποστήριξη και εφαρμογή σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων που προάγουν μία ολιστική παιδαγωγική προσέγγιση για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς, το Anna Papageorgiou STEM Center έχει όραμα να  δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης κοινότητας να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής και να συμμετάσχουν σε πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις.

To Anna Papageorgiou STEM Center ολοκληρώθηκε με τη δωρεά του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και τη χρηματοδότηση του USAID. 

Διαβάστε περισσότερα και εδώ.

Innovation Isle

Fabrication Lab 

Το Fabrication Lab (Εργαστήριο Κατασκευών) του Κολλεγίου Ανατόλια είναι εξοπλισμένο με 3D Printers, μηχανή κοπής και χάραξης (CNC) και εργαλεία για χειρωνακτική εργασία. Τα Fab Labs στηρίζονται στην αντίληψη ότι ο μαθητής μαθαίνει μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή, με τα ίδια του τα χέρια ή με τη βοήθεια υπολογιστή, ώστε να κατακτήσει ένα γνωστικό αντικείμενο που τον ενδιαφέρει προσωπικά. Έτσι οι μαθητές μας περνούν διαδοχικά από τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία, στον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων και αντικειμένων και την υλοποίηση των ιδεών τους.

Green Education Center

Το «Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης» αποτελεί το πρώτο εργαστήριο στην Ευρώπη το οποίο στεγάζεται σε σχολείο και προάγει την πράσινη προσέγγιση παρέχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε οι μαθητές να κατασκευάσουν οτιδήποτε φανταστούν. Η Πράσινη εκπαίδευση έχει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα και στη διαμόρφωση σωστών στάσεων και συμπεριφορών, που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Το «Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης» προωθεί περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο σχολείο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθούν διαλέξεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα (όπως η Πράσινη Χημεία) και να συμμετέχουν σε προγράμματα το Σαββατοκύριακο για μαθητές και όλη την οικογένεια, θερινά προγράμματα, αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια.

ACSTAC

Με σκοπό την προώθηση των φυσικών  επιστημών, της  τεχνολογίας, της μηχανικής  και των  μαθηματικών  (STE(A)M), το ACSTAC αποτελεί μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία που  προσκαλεί μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους ως πραγματικοί ερευνητές στο πλαίσιο ενός μαθητικού επιστημονικού συνεδρίου.  Κεντρικό άξονα πλέον αποτελεί  η πράσινη εκπαίδευση και η σημασία της σύνδεσης της έννοιας της βιωσιμότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας με το STE(A)M. Το ACSTAC έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του CERN, του EPS (Εuropean Physical Society), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Στα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια συμμετείχαν συνολικά 2.700 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 2014 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Τουρκία,την Μολδαβία αλλά και την Ινδία. Το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπληρώνεται από εργαστήρια και ομιλίες που δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Διαβάστε περισσότερα και εδώ.

Share