Loading...
17 Anatolia High School seniors already accepted by top US universities

17 Anatolia High School seniors already accepted by top US universities

Scholarships awarded by Harvard, Grinnell, St. Lawrence University, Illinois Institute of Technology, Davidson College, Embry Riddle University, Union College

Read more below in Greek:

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, 17 τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Anatolia High School έλαβαν τις πρώτες θετικές απαντήσεις για σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το US Counseling Office του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες, η πλειονότητα των οποίων ολοκληρώνει φέτος τη φοίτηση στο IBDP ενώ υπάρχουν και τελειόφοιτοι από τα ΓΕΛ του Κολλεγίου Ανατόλια.

Συνολικά 22 μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School έκαναν αίτηση στα αμερικανικά ιδρύματα με τη διαδικασία του Early Decision κατά την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους. Ανάμεσα στα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα που έκαναν από τώρα δεκτούς τους 17 χορηγώντας πλήρεις υποτροφίες είναι το Πανεπιστήμιο του Harvard, Grinnell, St. Lawrence University, Embry Riddle University, Union College.

Οι υποτροφίες απονέμονται με κριτήριο τις διαπιστωμένες οικονομικές ανάγκες του κάθε υποψήφιου φοιτητή/τριας. Το ποσοστό της υποτροφίας που ανακοινώνεται από το Πανεπιστήμιο αφορά το ποσό που δικαιούται να ζητήσει ο κάθε φοιτητής/τρια με βάση τις διαπιστωμένες οικονομικές του ανάγκες, και όχι το κόστος των διδάκτρων. 

H διαδικασία εισαγωγής στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια συνεχίζεται για τους μαθητές και τις μαθήτριες και αναμένονται και άλλα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ας γνωρίσουμε έντεκα από τους πρώτους επιτυχόντες για τα πανεπιστήμια και κολέγια των ΗΠΑ (με αλφαβητική σειρά): 

Alexander Abrashev, Embry Riddle University

Ο Alexander Abrashev έγινε δεκτός με μεγάλη αθλητική και ακαδημαϊκή υποτροφία  από το Embry Riddle University όπου λειτουργεί μία από τις  καλύτερες σχολές στις ΗΠΑ και στον κόσμο για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν Αεροναυτική. 

AbrashevJPGJPG

Ο Alexander, αριστούχος μαθητής του IB Diploma Program (IBDP) του Anatolia High School, συνδυάζει τον πρωταθλητισμό και μία πορεία υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων συγκεντρώνοντας βαθμολογία στο ΙΒDP   που τον κατατάσσει στο 8% των καλύτερων μαθητών παγκοσμίως. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γκολφ της Βουλγαρίας την οποία εκπροσωπεί σε διεθνείς διοργανώσεις, και μιλά άπταιστα Αγγλικά, Ελληνικά και Βουλγάρικα. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και μέσα στα γήπεδα του γκολφ, έχει γνωρίσει και έχει διατηρήσει επαφές με ηγέτες και υψηλόβαθμα στελέχη κάποιων αεροπορικών εταιρειών. Ο Alexander διακρίνεται για τις επικοινωνιακές και οργανωτικές του δεξιότητες, και την ικανότητά του να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει. Έχει μεγάλα όνειρα, καθώς και την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να τα πραγματοποιήσει. «Ελπίζω να γίνω ένας από τους επόμενους πρωτοπόρους της Αεροναυτικής και να χαράξω ένα καινούργιο μονοπάτι καινοτομίας και τεχνολογίας. Είμαι αποφασισμένος να κάνω μία θετική αλλαγή στην Επιστήμη της Αεροναυτικής τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, βοηθώντας ώστε οι αεροπορικές πτήσεις να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, και να συνεχίσουν να συνδέουν ανθρώπους και κοινότητες σε όλον τον κόσμο» λέει ο ίδιος.

Με την άδεια πιλότου σύντομα στο χέρι, περιμένουμε πολλά από τον τελειόφοιτο μαθητή μας τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Embry Riddle όσο και στη συνέχεια.

Ασημίνα Αξαρλή, St. Lawrence University

Η Ασημίνα Αξαρλή, τελειόφοιτη του IBDP του Anatolia High School και εξαιρετική μαθήτρια, έγινε δεκτή με υποτροφία από το StLawrence University, ένα υψηλού κύρους κολέγιο Liberal Arts που βρίσκεται στο Canton στη Νέα Υόρκη.

Asimina Axarli 1

Η Ασημίνα θεωρείται παράδειγμα και ως προς τη συμμετοχή της στη σχολική κοινότητα. Μεταξύ άλλων, έχει ιδρύσει και είναι υπεύθυνη του 0 Waste Club στο οποίο δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές σε μία ομάδα 20 μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου ώστε να μάθουν για την κλιματική κρίση, να αφυπνίσουν την κοινότητα του σχολείου, και να ενισχύσουν το θετικό αποτύπωμα των περιβαλλοντικών δράσεων του Κολλεγίου Ανατόλια. Η Ασημίνα είναι ένας νέος άνθρωπος με ηγετικές ικανότητες και διάθεση για αλλαγές, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις  θετικές επιστήμες και με έντονη αγάπη για τις τέχνες. Ξεχωρίζει σε κάθε τι με το οποίο ασχολείται είτε πρόκειται για διαγωνισμούς STEM και επιστημονική έρευνα, είτε για θεατρικές παραστάσεις και ζωγραφική. 

Όλα αυτά τα διαφορετικά ταλέντα της θα τα καλλιεργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα ακαδημαϊκό χώρο όπως το StLawrence University.

Μερόπη Γκιουζελοπούλου, University of Illinois Chicago (UIC)

Η Μερόπη Γκιουζελοπούλου, τελειόφοιτη του IBDP του Anatolia High School, έγινε δεκτή με μερική υποτροφία στο University of Illinois Chicago (UIC), Rose Hulman Institute of Technology, and Illinois Institute of Technology ενώ αναμένει και άλλες απαντήσεις από αμερικανικά πανεπιστήμια.

Gkiouzelopoulou

Η Μερόπη είναι παθιασμένη με τη Μηχανική και το Περιβάλλον, και πάντα αναζητά ευκαιρίες να συνδυάσει την επιστημονική και την περιβαλλοντική δράση. Ως συνιδρύτρια του Waste Club βοηθά μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου να αναζητήσουν τρόπους για να βοηθήσουν τις περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου. Η ίδια  έχει οργανώσει πολλές δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, καθοδηγώντας τα νεότερα παιδιά ώστε να δημιουργήσουν ουσιαστικούς δεσμούς με το οικοσύστημα του οποίου όλοι είμαστε μέρος. Επίσης, έχει αναλάβει τον ρόλο του μέντορα στο Online Book Club βοηθώντας μαθητές και μαθήτριες από δημόσια σχολεία να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη με τη βοήθεια της Αγγλικής Λογοτεχνίας. Ως νέος άνθρωπος με αναζητήσεις, υπεύθυνη ηγετική στάση και αγάπη για τη γνώση, η Μερόπη θα διατηρήσει, χωρίς αμφιβολία, το πνεύμα αυτό κατά τη διάρκεια των σπουδών της που θα την οδηγήσουν στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού.

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα της βήματα. 

Δημήτρης Ζόρα, Union College

Ο Δημήτρης Ζόρα, υπότροφος τελειόφοιτος μαθητής του IBDP, έχει γίνει δεκτός και θα σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο Union College, ένα εξαιρετικό κολέγιο Liberal Arts στο Schenectady στη Νέα Υόρκη.

zora 1

Ο Δημήτρης είναι παθιασμένος με την Αστροφυσική. Τα προηγούμενα χρόνια, από το 2017 έως το 2020, παρακολούθησε με υποτροφία το πρόγραμμα του Center for Talented Youth (CTYGreece στη Θεσσαλονίκη επιλέγοντας μαθήματα από το πεδίο του STEM. Αυτή η ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία που είχε στο CTY Greece τον ενέπνευσε να εγγραφεί στο IBDP και να συνεχίσει σε αυτό το βαθύ μονοπάτι μάθησης.  Ο Δημήτρης είναι ένας άριστος μαθητής που χάρη στην επίμονη δουλειά, την αφοσίωσή του στη γνώση και την προσωπική του δύναμη, σημείωσε εντυπωσιακά βήματα προόδου, ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Πέρα από την αγάπη του στις Επιστήμες, ο Δημήτρης είναι ένας νέος άνθρωπος που ζει με τη λογοτεχνία και είναι αφοσιωμένος στην προστασία των ζώων.

Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο καθώς θα κυνηγάει το δικό του άστρο στο Union College.

 

Μαρία Μελίνα Κουϊδου, Grinnell College

Η Μελίνα Κουϊδου, τελειόφοιτη μαθήτρια του IBDP του Anatolia High School, έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία, που καλύπτει όλο το ύψος των διδάκτρων, στο Grinnell College, ένα από τα καλύτερα κολέγια στην Αμερική και ένα ίδρυμα που έχει μακροχρόνιους δεσμούς με το Κολλέγιο Ανατόλια.

Kouidou

Η Μελίνα έχει έντονο ενδιαφέρον για τις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις, που ενισχύθηκε από τις εμπειρίες που είχε ταξιδεύοντας στο εξωτερικό αλλά και από το περιβάλλον του σχολείου όπου διετέλεσε ενεργό μέλος του μαθητικών ομάδων -Student Government,  Young DiplomatsGreek ImpromptuMUN press team and delegate- και όπου συμμετείχε και διακρίθηκε σε αγώνες ρητορικής -Greek Debate Team.  Το περασμένο καλοκαίρι, η Μελίνα ταξίδεψε μόνη της στην Ελβετία. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού της ακολούθησε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που η ίδια δημιούργησε με πολλές δραστηριότητες και επισκέψεις σε κάθε μουσείο και μνημείο της περιοχής· μία απόδειξη της ανεξαρτησίας, της οργανωτικότητας και των εσωτερικών ισχυρών κινήτρων της.

Η Μελίνα έχει όνειρο να γίνει διπλωμάτης, και πραγματικά ευχόμαστε το πάθος της για τα ταξίδια στο εξωτερικό, η πειθαρχία της και το έμφυτο χιούμορ της, να την βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της.

Απόστολος Λυκομήτρος, Harvard University

Στο Πανεπιστήμιο του Harvard έγινε δεκτός με υποτροφία 100% ο τελειόφοιτος του Anatolia High School και πρωταθλητής της κωπηλασίας Απόστολος Λυκομήτρος.

Lykomitros

Ο Απόστολος ενδιαφέρεται για σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business) και Οικονομικών (Economics), ενώ θα συμμετέχει και στην ιστορική κωπηλατική ομάδα του πανεπιστημίου. Ο Απόστολος είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κωπηλασίας με διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις όπως η 6η θέση που κατέκτησε στη δίκωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το καλοκαίρι του 2021. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τον πρωταθλητισμό, ο Απόστολος Λυκομήτρος είχε σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μία άριστη ακαδημαϊκή πορεία ανήκοντας στο 10% των καλύτερων μαθητών της τάξης του. Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ανεξάρτητο και ακέραιο άτομο που εμπνέει σεβασμό. Τα ενδιαφέροντά του είναι πολλά και εκτείνονται από το Jiu Jitsu και την ιστιοπλοΐα μέχρι την όπερα και τον πολιτισμό. Ακριβώς αυτή η ικανότητά του να οργανώνει τον χρόνο του και τις ασχολίες του του επιτρέπει να πετυχαίνει ό,τι έχει θέσει ως στόχο. «Εάν είμαι συντονισμένος με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους γύρω μου, ξέρω ότι θα πετύχουμε» εξηγεί ο ίδιος.

Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις επιτυχίες του και στο εξωτερικό.

Ελεωνόρα Μπακιρτζή, Franklin and Marshall College

Η Ελεωνόρα Μπακιρτζή, τελειόφοιτη του IBDP, έγινε δεκτή και θα φοιτήσει στο Franklin & Marshall College, ένα από τα καλύτερα κολέγια Liberal Arts το οποίο βρίσκεται στην Πενσυλβάνια.

Bakirtzi

Σε όλα τα χρόνια της φοίτησής της η Ελεωνόρα έχει επιδείξει μία σταθερά ανοδική ακαδημαϊκή πορεία, παράλληλα με τη συστηματική ενασχόλησή της με τον χορό τζαζ που την έχει εξοπλίσει με πειθαρχία αλλά και χάρη. Η νεαρή μαθήτρια έχει καλλιεργήσει και τις ηγετικές της ικανότητες συμμετέχοντας στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ACT “Girl Empowerment” και στη Σχολή Στελεχών της ΧΑΝΘ αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες στην ενδυνάμωση τόσο του εαυτού της όσο και των άλλων. Η Ελεωνόρα θέλει να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις, έναν τομέα στον οποίο οι δεξιότητές της θα βρουν σίγουρα πρόσφορο έδαφος. “Ο χορός με βοηθά να ταξιδεύω σε νέους κόσμους, και δίνει μαγεία στη ζωή μου” λέει η ίδια. 

Ευχόμαστε να βρει τη μαγεία και στο νέο κόσμο του Franklin & Marshall. 

Μωρίς Σαλτιέλ, Franklin University

Ο Μωρίς Σαλτιέλ, τελειόφοιτος του Anatolia High School, έγινε δεκτός για σπουδές στο Franklin University, που λειτουργεί στο Lugano στην Ελβετία από το 1969.

Saltiel

Το πανεπιστήμιο  είναι από τα πρώτα που έφεραν στην Ευρώπη το αμερικανικό μοντέλο των Liberal Arts εφαρμόζοντας μία διαθεματική, βιωματική και προσωποποιημένη εκπαιδευτική προσέγγιση. Ο Μωρίς είναι από τους μαθητές που έχει μία ιδιαίτερη δημιουργική σκέψη με ικανότητα να συνδέει και συνθέτει έννοιες. Αν και έχει έχει τάση προς τις επιστήμες του πεδίου STEM  - Επιστήμη Υπολογιστών, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία - είναι, ταυτόχρονα, ένας δημιουργικός και αφοσιωμένος νεαρός καλλιτέχνης. Κατά τη φοίτησή του στο Anatolia High School, δημοσίευσε σειρά άρθρων στα λογοτεχνικά περιοδικά του σχολείου, ενώ ως φανατικός των κόμικ δημιούργησε ως personal project στο πλαίσιο του MYP έναν λεπτομερή οδηγό για νέους κομίστες. 

Ο συνδυασμός των ενδιαφερόντων του ήταν ο λόγος που ο μαθητής διάλεξε το  Franklin University  ως πρώτη επιλογή, αλλά και ο λόγος που το αμερικανικό πανεπιστήμιο εντυπωσιάστηκε από τον ίδιο. 

Ευχόμαστε στον Μωρίς καλή επιτυχία στις σπουδές του στην Ελβετία.

Άλκης Σκέμπερης, Union College 

Ο Άλκης Σκέμπερης, τελειόφοιτος του IBDP, έγινε δεκτός και θα είναι από του χρόνου φοιτητής στο Union College. 

Skemperis

Ο Άλκης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μαθητή με πολυδιάστατη σκέψη. Σχεδιάζει να σπουδάσει Αστροφυσική, και ενώ είναι προσανατολισμένος προς τα μαθήματα STEM, έχει ένα βαθύ ενδιαφέρον για την Ιστορία την οποία παρακολουθεί σε υψηλό επίπεδο στο IBDP. Ο Άλκης πιστεύει ότι η Φυσική δεν είναι απλώς μία σειρά από γεγονότα όπως και η Ιστορία δεν είναι μία απαρίθμηση ημερομηνιών και ονομάτων, αλλά δύο επιστήμες που συνδέονται με προκαταλήψεις και έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Ο τελειόφοιτος ήταν αρχηγός της ομάδας του Κολλεγίου στο International Young Physicists Tournament την περασμένη χρονιά καθοδηγώντας τους συνομηλίκους του με συγκροτημένο και ευγενή τρόπο και κερδίζοντας την πολύ σημαντική 10η θέση. Στα ενδιαφέροντά του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή φανταστικών χαρτών, που δείχνουν μία υπερανεπτυγμένη αισθηση του γεωγραφικού χώρου, ικανότητα στην κατασκευή “κόσμων” και συστημάτων και δημιουργική περιέργεια. 

Έχουμε μεγάλη περιέργεια για να δούμε πού θα τον οδηγήσει το ανήσυχο διερευνητικό του πνεύμα στο Union College.

Γεώργιος Ταρασίδης, Davidson College

Ο Γιώργος Ταρασίδης, αριστούχος τελειόφοιτος του IBDP, έγινε δεκτός από το Davidson College, όπου θα σπουδάσει Χημεία.

Tarasidis new resized

To Davidson College είναι από τα πιο επιλεκτικά κολέγια υψηλού επιπέδου στην Αμερική το οποίο κάνει δεκτό μόνο το 23% των συνολικών υποψηφίων του, τους οποίους αξιολογεί ακόμη πιο αυστηρά στη διαδικασία του Early Acceptance. Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός μαθητής που συνδυάζει την ενσυναίσθηση με τις ηγετικές ικανότητες, παρατηρώντας τις ανάγκες της κοινωνίας και δρώντας ώστε να προσφέρει λύσεις. Οργάνωσε και υλοποίησε τα εργαστήρια Diversity, Equity, and Inclusion με συζητήσεις για κοινωνικά ζητήματα μεταξύ των μαθητών με απτά αποτελέσματα. Επίσης ήταν από τους μαθητές που οργάνωσαν μέσα στην πανδημία ομάδες μελέτης βοηθώντας τους συμμαθητές του να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την εκπαιδευτική εμπειρία. “Οι εσωτερικές μας διεργασίες είναι αυτές που μας διαμορφώνουν” πιστεύει ο μαθητής.

 Πιστεύουμε ότι με την ίδια βαθιά αίσθηση ακεραιότητας θα συνεχίσει στο Davidson. 

Σπύρος Χατζηκοσμάς, Babson College

Ο Σπύρος Χατζηκοσμάς, τελειόφοιτος του Anatolia High School, έγινε δεκτός στο Babson College στη Μασαχουσέτη για σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Hatzikosmas

Το Babson είναι ένα από τα καλύτερα κολέγια στις ΗΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα, και για αυτό το επέλεξε ο Σπύρος ο οποίος ανέκαθεν ήθελε να ασχοληθεί με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων για να συνεχίσει την επιχειρηματική παράδοση της οικογένειάς του. Από μικρή ηλικία βοηθούσε στην οικογενειακή εταιρεία, δουλεύοντας είτε στην παραγωγή, είτε στις παραγγελίες όπου παρακολουθούσε την εξυπηρέτηση πελατών και τις επιχειρηματικές συναλλαγές. Στο Κολλέγιο Ανατόλια ήταν μέλος της ομάδας του σχολείου που συμμετείχε στον διαγωνισμό F1 In Schools, ενώ είναι και ένας ταλαντούχος φωτογράφος με το δικό του blog επαγγελματικής φωτογράφισης αυτοκινήτων. Ο Σπύρος τρέφει βαθύ σεβασμό για την παράδοση και την οικογένεια και είναι ευγνώμων για οτιδήποτε μπορεί να μάθει από τους άλλους.

Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην Αμερική και να μεταφέρει τις γνώσεις που θα αποκομίσει από το Babson στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

 

Share